VIDEO Manifestul Luminii, lansat de Asociaţia Timişoara 2021 în 26 de limbi, de Ziua Internaţională a Luminii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii lansează, de Ziua Internaţională a Luminii, un manifest video, în care evidenţiază metafora luminii din sloganul asociaţiei - “Luminează oraşul prin tine”.

Una dintre valenţele luminii, incluse în slogan, se referă la energia şi forţa creatoare a locuitorilor oraşului, a comunităţilor care pot pune lucrurile în mişcare, dacă lucrează împreună, dar şi speranţa că o societate poate renaşte prin cultură şi umanitate. De aceea, asociaţia doreşte ca sloganul “Luminează oraşul prin tine!” să devină un imbold pentru fiecare dintre locuitorii Timişoarei, precum şi ai României.

“Lumina” este laitmotivul acţiunilor cultural-artistice şi sociale organizate de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Prin acţiunile organizate în pofida restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, care ne împiedică să ne bucurăm cu adevărat de programele culturale gândite pentru acest an, asociaţia doreşte să evidenţieze faptul că “Timişoara 2021” este proiectul unei întregi comunităţi, a timişorenilor, care îşi propune să devină un proiect îmbrăţişat de toţi românii şi care să aibă ecouri pe continentul european. 

Manifestul Luminii este despre oameni. Dorinţa lor de a se manifesta liberi, de a fi împreună în vremuri de distanţare socială, de a nu fi separaţi de frumos şi artă, şi esenţa spiritului uman, atât de complex şi adaptabil, au fost puse în povestea acestui Manifest.

Toate aceste idei se regăsesc, într-o formă simbolică, inspiraţională, în clipul video care va fi tradus în 26 de limbi, între care engleză, franceză, germană, maghiară, spaniolă şi italiană. Este vorba despre toate limbile oficiale ale Uniunii Europene, pentru că Timişoara îşi doreşte să atragă vizitatori din toate aceste ţări. Îndemnul de la finalul clipului video este acela de a vizita Timişoara de acasă, deocamdată, iar când pandemia va trece, publicul este aşteptat în “orașul luminii”.

Clipul video a fost realizat de Asociaţia Timişoara 2021, în colaborare cu regizorul Tedy Necula, cunoscut, între altele, pentru realizarea lungmetrajului „Coborâm la prima” despre tragedia de la #Colectiv.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite