Eveniment

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ministrul Andronescu declară război Academiei SRI

7
14 Mar 2019 17:49:49
Autor: George-Andrei Cristescu
Adrian Ivan - FOTO Eduard Enea
Adrian Ivan - FOTO Eduard Enea

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat într-un interviu recent că şcoala doctorală a Academiei Naţionale de Informaţii va trebui desfiinţată din cauza numărului mare de doctorate suspecte de plagiat. Rectorul Academiei, profesorul Adrian Ivan, a explicat la Adevărul Live ce se află în spatele declaraţiei ministrului.

„Am citit cu interes declaraţiile doamnei ministru şi la început nu ne-a venit să credem. Asta pentru că ne-am exprimat în spaţiul public intenţia de a face reforma în şcoala doctorală a Academiei. Şi nu numai am declarat, ci am şi făcut. Am declanşat un proces de evaluare a tuturor tezelor de doctorat. Verificările noastre sunt finalizate, iar noi am ajuns la concluzia că 40 de astfel de teze de doctorat sunt suspectate de plagiat. Sigur, cele 40 de persoane care au semnat acele lucrări au prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală a CNATDCU. Acum, în acea declaraţie (interviul Ecaterinei Andronescu-n.r.), ei sunt acuzaţi că au plagiat, dar în realitate ei sunt numai suspecţi de plagiat. Au toate drepturile să se apere”, spune rectorul Academiei Naţionale de Informaţii.
 
„Această declaraţie a domnei ministru pare o antepronunţare în condiţiile în care nici măcar nu s-a făcut o evaluare a şcolii doctorale şi nici măcar nu am depus cererea de evaluare. Pe această cale vreau să mă adresez şi domnului Sorin Câmpean, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, să convoace o şedinţă pentru a avea o opinie în acest caz. Pentru că putem constata o imixtiune într-un proces care se dorea transparent. Dar acum mie mi se cere ca, până pe 5 aprilie, să depun dosarul de evaluare a scolii doctorale, dar deja am o sentinţă”, a subliniat rectorul Academiei Naţionale de Informaţii. 
 
Reamintim că, într-un interviu acordat site-ul PressOne.ro, Ecaterina Andronescu  a fost întrebată, printre altele, dacă şcoala doctorală a Academiei SRI mai poate primi acreditare având în vedere că 45 din cele 85 de teze de doctorat susţinute în instituţie sunt plagiate. Dintre acestea, 40 de teze au fost reclamate la CNATDCU chiar de Academia SRI. Ecaterina Andronescu a răspuns: „Aici exprim un punct de vedere personal, pentru că ARACIS-ul trebuie să vină şi să spună analizând fiecare criteriu. Mie mi se pare inacceptabil ca o astfel de şcoală să mai funcţioneze, în condiţiile în care au asemenea situaţii“. 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Mihai Popescu
14.03.2019, 18:33:25

Hai bre tocmai la SRI sa le inchideti scoala de doctori? SRI care are cei mai cinstiti, corecti, drepti si patrioti ofiteri ? Tocmai la astia care transpira la greu si primesc salarii si pensii speciale nemuncite extrem de mari? Nu se poate asa ceva. Loviti in statul securisto - mafiot !!!!

+2 (2 voturi)
eu doar constat
14.03.2019, 18:49:55

Hodoronc-Tronc (In "Urzeala tronurilor" este un personaj - Hodor, de la care probabil vine acest Hodor-onc-tronc).! Se gasi Androneasca sa critice fabrica de doctori SRI si, ce-i mai de ras, se si gasi cineva sa creada ca va face ceva! Uiti G-A Cristescu, ca Academia SRI nu face parte din Ministerul Educatiei si nu cred ca stie cineva din ce structura face parte, pentru ca SRI este ceva fara mama si fara tata, dar care face educatie peste tot. Asa ca Catrina (Ne-uraganul) vorbeste discutii, iar Adevarul se ocupa de teme de categoria 'Rahat cu perje", de genul doctorii securisti de azi. Atat de importanta este tema, incat insisi acesti doctori nu vorbesc de ea, pentru a nu incalca secretul unitatii.

+1 (1 vot)
🖕
14.03.2019, 19:25:25

Titulatura „Academie” se cuvine doar Academiei Române. Sînt prostovănii denumirile „academia de fotbal”, „academia de informații” și altele semenea.

+3 (3 voturi)
dominic paul
14.03.2019, 20:22:29

Ia ghiciti cine sunt cei cu doctorate plagiate la Academia Naţionala de Informaţii: parlamentarii, guvernantii, oamenii politici etc. De vina este politica lui Basescu de a-i face doctori pe toti politrucii analfabetii, asemenea fostului regim Ceausescu, in frunte cu Elena savanta analfabeta.

+3 (3 voturi)
un motan intransigent
14.03.2019, 22:19:53

Greseala sta in faptul ca doctoratele nu se dau automat , la majorat .

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)