VIDEO Miting pro-Jandarmeria Română, în faţa Parchetului General: câteva zeci de persoane au fost prezente în Piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un miting organizat sub mesajul „Respect Jandarmeria Română” a avut loc sâmbătă, între orele 14 şi 17, în Piaţa Constituţiei, în faţa Parchetului General. Mitingul a fost avizat de Primăria Capitalei. Câteva zeci de persoane au fost prezente în faţa PG. Acestea au avut mesaje de susţinere a Jandarmeriei, precum „Je suis Ştefania” sau „Respect Jandarmeria”.

GALERIE FOTO

UPDATE 16.35 Mitingul de susţinere a Jandarmeriei a luat sfârşit. La acţiune au participat circa 30 de persoane, deşi autorizaţia a fost făcută pentru 100 de persoane.

În timp ce în Piaţa Constituţiei se desfăşoară mitingul pro-Jandarmerie câţiva tineri au transmis un alt mesaj Jandarmeriei Române de sub Arcul de Triumf. Aceştia au desfăşurat un banner cu mesajul „Pe aici nu veţi mai trece”.

„Protestul de susţinere a jandarmeriei a primit autorizaţie de la primăria generală pentru 100 de persoane”, anunţa vineri seară Primăria Capitalei. Cererea de autorizare a fost semnată cu numele Mihaela Marinescu.

Ministrul de Interne, Carmen Dan a anunţat că ancheta internă a Jandarmeriei Române a descoperit şase cazuri în care 10 jandarmi ar putea fi autori ai unor fapte de natură penală la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut că intervenţia de la miting a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind "eminamente defensive", iar acţiunile au fost reactive. La rândul său, ministrul Carmen Dan spunea că intervenţia Jandarmeriei a fost una legitimă, de restabilire a ordinii publice, justificată de provocările huliganilor.

Peste 400 de persoane au fost rănite, iar Parchetul General face o anchetă cu privire la modul de intervenţie a Jandarmeriei. Numărul persoanelor care au depus plângeri în dosarul violenţelor de la protest a depăşit cifra de 700. 

„Am considerat, că este moral ca aceia care încă mai gândim în ţara asta să transmitem un mesaj de susţinere jandarmilor ,împotriva cărora este declanşată o adevărată vânătoare de vrăjitoare . Susţin întru totul faptul că, dacă în urma unei anchete serioase şi obiective se va demonstra fără urmă de îndoială că anumiţi jandarmi şi-au depăşit atribuţiile să suporte rigorile legii. Însă până atunci consider că este total imoral ca asupra unei întregi instituţii să se arunce anatema , consider că este o încercare de decredibilizare totală a instituţiilor ce asigură ordinea publică .

În opinia mea Jandarmeria Română şi-a făcut datoria , nu a apărat guvernul politic a apărat INSTITUŢIA statului şi anume clădirea Guvernului unde s-a încercat intrarea prin forţă . Pentru că şi-au făcut datoria nu îi consider vinovaţi . S-au transmis mesaje de avertizare pe toate căile posibile , cei care au rămas au decis şi ca atare şi-au asumat consecinţele”, scrie organizatoarea evenimentului, pe contul său de Facebook, anunţând obţinerea autorizaţiei de la Primăria condusă de Gabriela Firea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite