VIDEO Oficialii MAI anunţă măsuri speciale pentru ziua alegerilor. Avertisment pentru cei care şi-au schimbat reşedinţa în scop electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Vela FOTO gov.ro
Marcel Vela FOTO gov.ro

Oficialii Ministerului Afacerilor Interne au anunţat, sâmbătă după amiază, că instituţia a luat măsuri speciale pentru desfăşurarea fără incidente a scrutinului de duminică. Ministrul de resort a declarat că în toată ţara au fost identificate „zone speciale de intervenţie” unde există un potenţial mai ridicat de producere a unor incidente, iar la nivelul fiecărui judeţ vor funcţiona, în ziua scrutinului, grupe operative.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, sâmbătă, după amiază, că la nivelul ministerului au fost luate „decizii importante pentru a asigura derularea procesului electoral în cele mai bune condiţii”.

„Am dispus constituirea de zone speciale de intervenţie în 689 de localităţi în toate judeţele ţării. Am  evaluat patru criterii: istoricul incidentelor, incidentele din campania aceasta, vizele de flotant şi datele şi informaţiile deţinute fie de Ministerul Afacerilor Interne, fie din spaţiul public, din surse deschise” a afirmat Marcel Vela. 

Acesta a anunţat că o altă decizie luată la nivelul insrituţiei pe care o conduce se referă la constituirea unor „echipe operative şi rezerve de intervenţie” în fiecare judeţ astfel încât la orice apel la 112, sau la orice incident semnalat, angajaţii MAI să poată reacţiona „în cel mai scurt timp”.

Vela spune că în fiecare judeţ sunt echipe care vor monitoriza şi îndruma Inspectoratele judeţene, iar încă din data de 25 septembrie un număr de 82 de ofiţeri sunt detaşaţi de la nivel central în teritoriu, „pentru monitorizare şi îndrumare”.

Echipe formate din membri ai Corpului de Control al ministrului de Interne împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră sau echipe ale IGPR vor verifica activiatea angajaţilor MAI din teritoriu, în ziua alegerilor. 

”La nivelul MAI va funcţiona o Grupă de coordonare, iar la nivel judeţean, o Grupă operativă pentru ca orice incident să fie evaluat şi tratat în mod operativ”, a adăugat Vela. 

La rândul său, chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a anunţat că a fost finalizat procesul de distribuire a buletinelor de vot şi materialelor de protecţie în secţiile de votare, fără a fi semnalate probleme. 

Despescu a ţinut să precizeze că în ultima perioadă au fost înregistrate mai multe cereri privind acordarea de vize de reşedinţă decât în mod obişnuit, iar în acest context a atras atenţia celor care ar face astfel de demersuri în scopuri electorale că vor suporta rigorile prevăzute de lege.

„Atenţionăm persoanele care au solicitat aceste vize în scop electoral că personalul MAI e la datorie şi acolo unde se vor constata încălcări ale termenelor legale se vor dispune măsuri în consecinţă” a afirmat chestorul Bogdan Despescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite