VIDEO Patru oferte rămase în competiţie pentru programul de corvete al Forţelor Navale Române. Cu se s-ar putea dota Marina Militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce vor fi construite, cele patru corvete vor forma  grupări navale de luptă împreună cu cele două fregate T22 R
După ce vor fi construite, cele patru corvete vor forma  grupări navale de luptă împreună cu cele două fregate T22 R

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă după amiază, la Mamaia, că mai sunt patru oferte rămase în competiţie pentru programul de corvete, fără a dezvălui care sunt acestea. El a precizat că îşi doreşte ca până la sfârşitul anului să fie semnat contractul cu compania care va câştiga procedura de licitaţie. Cert este că programul merge înainte aşa cum a fost programat.

Mihai Fifor a declarat jurnaliştilor sâmbătă după amiază, la încheierea „Black Sea and Balkans Security Forum” de la Mamaia, că în privinţa programului de corvete continuă procedura de achiziţie, că îşi doreşte ca aceasta să se încheie cu succes şi anul viitor să fie semnat contractul cu compania câştigătoare.

“Este un proces de durată. Săptămâna aceasta continuă procedura de achiziţie. Din câte am înţeles eu, este perioada în care se depun ofertele pentru realizarea celor patru corvete multifuncţionale. Fiind o procedură în desfăşurare, o să vă rog să-mi permiteţi să nu discut despre acest lucru. Important este că noi ne dorim foarte mult ca procedura să se încheie cu succes şi până la finalele anului să putem să semnăm contractul cu compania care va câştiga această procedură de achiziţii, iar de anul viitor să intrăm în linie dreaptă cu construirea celor patru corvete multifuncţionale într-un şantier naval din România”, a spus ministrul. El a reamintit că în cadrul acestui contract vor fi modernizate şi fregatele “Regele Ferdinand” şi “Regina Maria”.

Întrebat câte oferte s-au depus, Mihai Fifor a răspuns: “Sunt patru oferte, din câte ştiu eu, care au rămas în competiţie”.

Cinci companii s-au arătat interesate iniţial

Iniţial, cinci constructori s-ar fi arătat interesaţi de acest program de înzestrare pentru Forţele Navale. Mai exact era vorba deThyssenKrupp Marine Systems din Germania, Naval Group din Franţa, Damen Shypyards Group – Olanda (şantierul naval de la Galaţi), grupul italian Fincantieri (şantierele navale de la Tulcea şi Brăila) şi STM din Turcia. Companiile care vor trece de această pas (cel mult patru) vor intra în etapa de dialog şi apoi în faza finală de evaluare a ofertelor finale depuse. În joc este contractul de peste 1,5 miliarde de euro.

La vremea respectivă, Aurel Cazacu, un expert militar consultat “Adevărul”, considera că cei patru producători care au cele mai mari şanse de a merge în etapa următoare a procedurii de achiziţie  sunt ThyssenKrupp Marine Systems din Germania, Naval Group din Franţa,Damen Shypyards Group – Olanda şi grupul Italian Fincantieri.

“Sunt patru constructori cu mare experienţă în domeniu cărora nimic nu li se poate reproşa. Damen şi Fincantieri au deja şantiere navale în România, condiţia de bază impusă de MApN în acest contract fiind că navele sunt obligatoriu de construit la noi în ţară. Naval Group are deja o colaborare cu un şantier naval de la noi. Probabil, germanii de laThyssenKrupp Marine Systems sunt în tatonări pentru a încheia un contract similar. Turci de la STM nu cred că au prea multe şanse pentru a prinde acest contract. Oricum, două criterii importante de selecţie vor fi cifra de afaceri şi experienţa în domeniu”, spunea Cazacu.

Referitor la construcţia practică a corvetelor, Aurel Cazacu susţine că nu numai şantierele navale româneşti vor avea de câştigat. “Au fost identificate deja unele companii care în prezent sunt furnizori pentru uzinele Dacia şi care pot ajunge furnizori de subansamble pentru corvete”, a precizat expertul.

Grupări  navale gata de luptă

În proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea corvetelor pentru Forţele Navale se arată că aceste nave vor avea ca misiune şi „participarea la operaţii şi misiuni internaţionale, conform planurilor aprobate”. Totul în cadrul unor grupări navale împreună cu cele două fregate T22 R.

Tocmai din acest motiv, MApN vrea ca în cadrul programului de realizare a corvetelor să fie introdusă obligativitatea modernizării fregatelor tip T22 R. Concret, se va merge în paralel cu construcţia corvetelor şi modernizarea fragatelor astfel că, la finalizarea programului, grupările navale să fie gata de luptă..

Executivul a anunţat că la programul corvetelor, a cărui valoare estimată se ridică la aproximativ 1,6 miliarde de euro inclusiv TVA, pot participa operatori economici din state membre ale NATO şi UE, care au în portofoliu nave similare livrate în ultimii 15 ani. Astfel s-a avut în vedere asigurarea interoperabilităţii cu alte capabilităţi militare similare ale statelor membre UE şi NATO.

Cu ce nave ne putem dota

ThyssenKrupp Marine Systems din Germania este compania care produce corvetele clasa 130 pentru Marina Germană (Sursă imagini video Bundeswehr). Sunt nave complexe dotate cu sisteme moderne de armament şi supraveghere electronică.

Francezii de Naval Group au în portofoliu corvetele model GOWIND 2500. Este vorba de nave de ultimă generaţie care au fost contractate deja  de forţele navale din Malaezia şi Egipt.

Cei de la Damen au în ofertă trei modele de corvete moderne din clasa Sigma cu lungimi între 75 şi 95 de metri.

În fine, italienii de la Fincantieri produc trei modele de corvete printre care şi una multirol care are unele capacităţi stealth (invizibil radar) şi  mai multe variante de dotare cu armament.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite