VIDEO Percheziţii în Drobeta-Turnu Severin la o grupare de traficanţi de minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele
vizate ar fi obligat patru femei să practice cerşetorie în Italia
Persoanele vizate ar fi obligat patru femei să practice cerşetorie în Italia

Poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliul unor persoane cercetate pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Acestea ar fi exploatat prin muncă şi obligarea la practicarea cerşetoriei două fete şi două femei.

”La data de 4 august 2020, poliţiştii B.C.C.O. Craiova - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. au efectuat o percheziţie domiciliară, în Drobeta-Turnu Severin, la locuinţele a doi soţi, o femeie, de 28 de  ani şi un bărbat, de 41 de ani, bănuiţi de trafic de minori”, au transmis poliţiştii.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017-2020, cei doi ar fi adăpostit şi exploatat prin supunerea la executarea unor munci sau aservire, precum şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei în Italia, două fete minore, în vârstă de 10 şi 14 ani şi două femei, în vârstă de 37 şi 47 de ani.

Victimele au fost salvate şi predate reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Mehedinţi.

De asemenea, au fost identificate mai multe victime ale infracţiunii de camătă, săvârşită de aceleaşi persoane.

Autorităţile au dispus măsura reţinerii faţă de femeie, iar faţă de soţul acesteia, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Reţinuta va fi prezentată Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi camătă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite