VIDEO Procurorii DIICOT percheziţionează o fabrică clandestină de ţigarete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DIICOT: Foto Arhivă
DIICOT: Foto Arhivă

Procurorii DIICOT au descoperit o fabrică ilegală de ţigarete în judeţul Galaţi. 600.000 de pachete de ţigarete au fost confiscate şi 50 de baxuri de tutun vrac.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat 20 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune privind calitatea mărfurilor, în materia produselor accizabile din tutun.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, într-o hală aparţinând unei societăţi comerciale din Galaţi a fost descoperită o fabrică neautorizată, aflată în stare de funcţionare, care producea  ţigarete, prin folosirea frauduloasă a  mărcii Viceroy.
 Procurorii D.I.I.C.O.T. au stopat producţia ilegală de ţigarete şi au ridicat cantitatea de aproximativ 600.000 pachete ţigări, 50 de baxuri de tutun vrac, aparatura de imprimerie şi ambalajele destinate funcţionării fabricii.

Ţigările comercializate în Galaţi şi Constanţa

Ţigările erau comercializate pe teritoriul României, cu predilecţie în municipiile Galaţi şi Constanţa.
Procurorii D.I.I.C.O.T. audiază 30 de persoane, din care 6 cetăţeni bulgari, faţă de care urmează a fi luate măsurile legale după finalizarea audierilor.
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.J.P.F. Galaţi, I.P.J. Galaţi şi lucrătorilor din cadrul IJJ Galaţi.
Suportul informativ a fost asigurat de către SRI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite