Eveniment

articolul anterior articolul urmator

VIDEO REPORTAJ. PSD şi operaţiunea de umilire a propriului electorat. Partea a doua

100
26 Feb 2017 05:06:10
Autor: Cristian Delcea, Mihai Voinea
Mitingurile PSD, pe scurt: oameni aduşi din provincie cu autocarele, pancarte imprimate de la centru, încrâncenare, “Jos Iohannis” şi muzică patriotică. FOTO: David Muntean
Mitingurile PSD, pe scurt: oameni aduşi din provincie cu autocarele, pancarte imprimate de la centru, încrâncenare, “Jos Iohannis” şi muzică patriotică. FOTO: David Muntean

Pentru a doua săptămână la rând, Partidul Social Democrat şi-a înghesuit electoratul rural în autobuze şi l-a expus în piaţa publică, ca pe o garanţie a puterii. Peste 6.000 de oameni au defilat, sâmbătă, pe străzile oraşului Târgovişte, fără să ştie de ce şi pentru cine au ieşit să strige în ploaie.

E greu de găsit o explicaţie logică a acestor mitinguri pe care liderii PSD le consideră nişte demonstraţii de forţă, dar care seamănă mai mult cu un proces laborios de sinucidere politică. Ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la Piteşti şi ce s-a întâmplat sâmbătă aceasta la Târgovişte nu reprezintă altceva decât o etalare a acelei Românii rămase în urmă, ţinută în sărăcie şi subdezvoltare de către o clasa politică pe care Partidul Social Democrat o reprezintă mai mult ca oricine. Ce capital de imagine poţi să aduni printr-o asemenea strategie în care aprinzi reflectoarele şi le îndrepţi spre eşecurile de care eşti responsabil?

Nimeni nu are nimic de câştigat din astfel de adunări tragi-comice în care mii de oameni sunt adunaţi la un loc şi puşi să aplaude un Guvern căruia nici măcar nu-i cunosc componenţa. Oamenii au ţinut în mâini pancarte frumos colorate, pe care scria “Susţinem Guvernul Grindeanu”, dar nu erau capabili să enunţe un singur nume de ministru. 

“Ne-au dat bani”, “Ne-au mărit”, “Un milion trei sute am câştigat la pensie”. Cu astfel de enunţuri şi-au justificat manifestanţii ieşirea în stradă. Păreau conştienţi că pentru fiecare leu în plus la pensie sau la ajutorul social trebuie să plătească un preţ. Au stat cuminţi în ploaie şi au asculta discursurile lui Adrian Ţuţuianu şi ale Rovanei Plumb (“PSD-ul e cu ţara!”). Au mărşăluit pe bulevarde fluturând steaguri roşii. Nu departe de itinerarul lor - zidul Ceauşeştilor. “Păcat”, şuiera din minut în minut câte cineva. Şi-apoi venea firesc gândul că e bine şi cu Grindeanu, dar tot mai bine era cu nea Nicu.

Când s-a făcut ora prânzului, iar şefii PSD s-au îndreptat spre limuzine pentru a se bucura de restul de sâmbătă, votanţii PSD au eşuat prin autogările de la periferie, de unde au fost îmbarcaţi în autobuze şi trimişi înapoi în satele lor.

Priviţi cu atenţie aceste imagini pe care Partidul Social Democrat le-a făcut posibile şi ni le pune la dispoziţie. Fiecare pixel atârnă ca o piatră de moară, agăţată de gâtul acestor politicieni care se străduiesc să-şi transforme slăbiciunile într-o demonstraţie de forţă. “PSD-ul e cu ţara!”

Link pentru utilizatorii care accesează varianta de mobil şi nu pot viziona filmul:
PSD şi operaţiunea de umilire a propriului electorat (partea a doua)

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

M Costi
26.02.2017, 05:20:23

Vechiul stil "Scanteia" merge mai departe , sigur...modern acum este pe ...invers ! Si atunci tot ce faceau comunistii era ...de bine , progresist iar ce faceau capitalistii era rau , reactionar. Sovieticii erau "baietii buni " , americanii erau cei "rai" , acu' e tot asa da' viceversa. Intre timp nu s-au schimbat prea multe , propagandistii sunt la fel ; inamicul politic trebuie desfiintat mediatic , doar 'ai nostru" sunt ca ...brazii !

+3 (45 voturi)
Andrei Popa
26.02.2017, 08:22:04

Trebuie partid unic in Romania, uitati-va la China, ce bine merge treaba - au economie de piata si partid unic -sunt cei mai bogati din lume si nu exista vrajba intre ei si certuri nesfarsite pe motive politice...

-32 (36 voturi)
gheorghe pavel
26.02.2017, 08:24:17

articolul nu face altceva decat sa continue jignirile "clasice"la adresa psd si a electoratului care-l sprijina!,oare la demonstratiile"din spirit pur civic"a celor care nu sprijina guvernarea(din pacate s-a ajuns sa fie incurajati sa-o urasca)nu sunt umiliti participantii prin folosirea unor lozincii "cu efect"dar clar fara continut!oare lozinca"mobilizatoare":cine nu sare nu vrea schimbare!(oamenii sar ca pinguinii la plimbare)nu e deloc umilitoare...

-14 (32 voturi)
Alikianos Shenghen
26.02.2017, 08:33:56

Psd-pcr e un partid de penibili si electoratul lor este pe masura.

+14 (24 voturi)
Whitesnake
26.02.2017, 08:40:16

Bietii oameni se incurcau in explicatii: protestam anti psd, aaa adica suntem de acord cu psd. I: Si ce parere aveti despre guvern? R: nu stiu, nu am nicio parere. Dar nu-mi place guvernul. Ti-e mila de sarmanii oameni, adusi de la tara ca sa-si bifeze actiunea domnii primari psd 'din teritoriu'.

+16 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările