VIDEO Sorin Oprescu la videochatul "Adevărul": Vreau să pun buvinietă, aşa cum este rovinieta, dar pe Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat la videochat-ul "Adevărul", moderat de Sabin Orcan, că intenţionează că instituie "buvinieta", un fel de rovinietă, dar pe Bucureşti, pe care să o plătească posesorii de maşini care se află în Capitală. El intenţionează să institue această taxă atunci când va construi Autostrada Suspendată. În legătură cu Pasajul Basarab, Oprescu a dat asigurări că acesta va fi inaugurat

"La Sfarsitul anului, mă sui cu 100 de camioane încărcate ca să fac probele. Bulevardele Banu Manta şi Titulescu vor fi între timp amenajate", a spus Oprescu.

În privinţa unei eventuale candidaturi pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, în confruntare cu Marian Vanghelie şi Elena Udrea, Sorin Oprescu a spus: "Cum în viaţa mea am ştiu să menţin un echilbru aşa o sa fac şi în continuare. Dar, dacă eu îmi fac un bilant interior şi constat că am făcut mare parte din lucrurile pe care le-am promis, atunci candidez, altfel, nu".

"N-am minţit şi nu o să mint niciodată. ca o confruntare norbală. Indiferent de ce părere am eu, tot populaţia va hotără daca vrea sa-şi dea cu tesla în dinţi sau daca vrea certitudini", a adăugat el.

"Fiecare primar de sector este voievod, el stabileşte condiţii, el trage cu arcul. Nu poţi să traversezi Capitala că te loveşti de "tambele": acest loc a fost construit prin grija primarului.... Foarte bine, asta e treaba lui. O să îmi scot pălăria în faţa lui dacă va face bine ce are de făcut, fără să se laude ".

"Românul e prea întelegător, românul îşi face economii tocmai pentru a-şi plăti dările", a spus Orescu. Referindu-se la preţul gigacaloriei în această iarnă, el a precizat că acesta nu va fi majort pentru bucureşteni, dar că cei care au venituri mari nu trebuie să se aştepte la acelaşi tratament în această privinţă.

"Am 21 de spitale, doar 15 sunt în locante corespunzătoare. Le promit bucureştenilor că cele 15 spitale se vor întoarce după soare. Le promit o altfel de atitudine în spitale decât până acum", a continuat Oprescu,

Blazzaj: Cat timp mai dureaza refacerea infrastucturii de la Lujerului? A durat mai mult decat constructia propriu zisa a pasajului, ati exasperat 1 cartier cu cozile la semafor! De ce ati angajat firma care lucreaza acum, deoarece aceasta lucreaza cu cativa angajati ca sa nu plateasca salarii, sa faca profit, totul pe timpul si nervii nostri

Sorin Oprescu: La pasaju Lujerului, încă din 2008, de când am preluat mandatul, la un control, am fost informat ca prezintă un pericol şi m-am angajau cu semnătură că voi face lucrările de reabilitare. Pasajul nu mai fusese reparat de 20 de ani, Sper ca în 10, 12 octombrie, să ne retragem din zona Lujerului. Mai avem pasajul Muncii şi în felul acesta am refăcut toate pasajele

Georgeta Matei :  Buna ziua,am si eu o intrebare: CAND INCEPE LUCRAREA PENTRU PRIMUL TRONSON DIN PARTEA DE NORD A AUTOSTRAZII SUSPENDATE ? Va multumesc anticipat pentru raspuns. Cu respect, Georgiana Matei

Sorin Oprescu: Sper ca sfârşitul de an să mă prindă cu amenajarea construcţiilor. Pentru că e vorba de un parteneriat public privat. M-am gândit la o buvinietă, cum e rovinieta, dar pe Bucureşti, pe care o vor plăti posesorii de maşini. Podul peste Virtuţii face parte din această autostradă.

Carmen Oprea :  Cand veti putea incepe si lucrarile la Pasajul de la Piata Sudului, deoarece zilnic se face coloana de masini pe calea Vacaresti spre Bd.Obregia(fost Metalurgiei) si este cam singura cale de acces dinspre centrul orasului spre sudul orasului!

Sorin Oprescu:  Am accesat fonduri europene, este terminat PUZ-ul, va intra in consiliu, ca în acest fel indeplinim toate condiţiile de eligibilitate.

gabriel22 : Nu considerati ca activitatea primariei ar trebui sa fie orientata in favoarea locuitorilor ? sunt multe probleme care pot fi rezolvate foarte simplu (costuri mici) dar sunt ignorate .. multe alte actiuni ale primariei par a favoriza agentii economici si nu locuitorii .. pana la urma in oras se locuieste ... ... se poate realiza o colaborare reala cu primaria ? ( ma refer cetatean - primarie si nu ONG sau alt mod de organizatie - ca si voluntar - PE GRATIS !)

Sorin Oprescu:  Colaborarea cu ONG-urilor îmi dă satisfactie şi mie. Sunt 53 de ONG-uri cu care păstrăm legătura. Vă pot da exemplu proiectului "Capitala Creşte Verde".

Pe partea de căţei am început colaborarea cu ONG-urilor din 2008. Încă am problemele cu adopţiile, mulţi semnează pentru căţei, dar după aceea nu-i mai îngrijeşte nimeni. Vom mai construi un adăpost pentru câini pe Valea Doftanei.

gabriel22:  Au trecut mai bine de 2 ani de la discutia legata de strategia de zgomot si nu se mai aude nimic (sic)... am semnalat discrepante evidente intre harta de zgomot si realitatea din teren catre persoanele abilitate din primarie si nu s-a intamplat nimic ... va rog sa afisati pe site intr-un mod usor de folosit atributiunile departamentelor din primarie astfel incat orice cetatean sa stie unde sa se adreseze pentru semnalarea problemelor ... exista pe site-ul primariei pagini neactualizate de ani de zile ... de ce ?

Sorin Oprescu: Vreau să afişez proiectele în Piaţa Publică. După ce le văd, bucureştenii să pună, pontru proiectele din toate domeniile, câte o bilă neagră sau o bilă neagră.

Dani :  Presupun ca intrebarea va fi adecavata pentru final, dar totusi indrazanesc sa intreb este normal ca trotuarele sa fie blocate de masini parcate? In legislatie spune clar ca distanta lasata libera pe trotuar trebuie sa fie de cel putin 1m. De multe ori pietonii sunt nevoiti sa formeze cozi pentru a putea beneficia de acest spatiu destinat pietonilor. Dar cu acei "administratori" ce inspira greata si teama ai parcarilor gratuite din Bucuresti,se poate rezolva optim aceasta situatie?

Sorin Oprescu: 2008 a fost un an de recrudescenţă, în Consiliu, cuvântul de ordine a fost; primarul general să nu facă numic. După aceea le-a venit mintea românului ce-a de pe urmă şi au început să se mai muşte lucrurile. Îmi pare rău că am pierdut foarte mult timp.

Acum, parcarea de la Universitatea este în construcţie, vor fi 400 de locuri maşini. O să aduc şi statuiile înapoi după finalizarea lucrărilor.În lucru se mai află şi parcările de la Edgard Quine şi de la Charles de Gaulle. Încep şi parcari între blocuri.  Am încercat să nu apăs prea tare pe pedala cu ridicarea maşinilor de pe marile bulevarde, tocmai pentru că nu există destule locuri de parcare.

Acei taxatori ilegali, cum elegant le-aţi spus, sunt într-adevăr o problemă. Politia comunitară nu se poate ocupa şi de acest lucru, din efectivul pe carer îl aveam am ajuns la 270 de oameni, din cauza restructurărilor impuse de Guvern. O sa externelazez acest serviciu, o să pun bariere şi parcomate.

Alexandru: Ce faceti domnul primar cu centru istoric !? pe strada Gabroveni sa traieste ca in paleolitic , va bateti joc de oamenii aia care traiesc ca niste maimute ! ei nu isi duc viata in Bucuresti 2010 ci in '45 dupa razboi!

Sorin Oprescu: Până în 2008 au fost chetuiti 20 de milioane de dolari şi nu se vedea nimic. Am avut şi eu scandalurile mele cu cei care deşi au câştigat licitaţiile nu şi-au făcut treaba. Eu îl rog respectos, să meargă să vadă schimbările. Pe Gabroveni, Distrigaz a început lucrările, Apa Nova îşi face treabă, la fel şi Enel. Pe parcurs o să face şi celellalte lucrări, vor fi şi licitaţii petru a se alege constructorii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite