VIDEO Tăriceanu s-a pus rău cu „cel mai rău om de pe pământ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mike Tyson, unul din cei mai mari boxeri din toate timpurile, a găsit la Palatul Parlamentului o clădire goală şi multe uşi închise. Singurul oficial care l-a întâmpinat pe fiorosul boxer a fost senatorul Ilie Năstase, fost tenismen, care a fugit imediat după primire. Şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu s-a baricadat în biroul său pe toată durata vizitei marelui campion.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu i-a închis uşa în nas „celui mai rău om de pe pământ“, aşa cum l-a poreclit presa americană pe marele campion Mike Tyson (50 de ani), aflat la Bucureşti pentru a lansa o băutură energizantă. În lipsa lui Tăriceanu şi la propunerea liberalului Ben-Oni Ardelean, conducerea Senatului a aprobat, cu o zi înainte de vizita lui Tyson, participarea marelui boxer la şedinţa de plen a senatorilor. Ajuns la Parlament, Tyson a fost tratat mai rău decât un turist oarecare. În primul rând, marele campion a trebuit să treacă de controlul de securitate. Nici un alt invitat al Senatului nu a fost verificat la buzunare aşa cum a fost Tyson, cunoscut pentru problemele sale cu drogurile şi condamnat, în anii ‘90, pentru viol.

Ilie Năstase: „Pentru mine n-aţi sta aşa!“

Singurul oficial care l-a aşteptat la intrare pentru a-l întâmpina a fost senatorul Ilie Năstase. Fostul mare jucător de tenis s-a arătat uimit să vadă că zeci de ziarişti s-au strâns ciorchine să-l întâmpine pe Tyson. „Pentru mine n-aţi sta aşa!“, le-a spus el reporterilor. Năstase nu crede că venirea controversatului american în Parlamentul României ar trebui să ne îngrijoreze. „Eu îl apreciez pentru performanţa lui sportivă. Ce a făcut înainte... mai greşim cu toţii, nu?“.

Cu un etaj mai sus, Călin Popescu Tăriceanu se afla în biroul său, din care nu a ieşit nici nici măcar când marele boxer a trecut pe la uşa sa, păzită tot timpul de doi angajaţi. „Nu mi se pare că este o propunere care să fie onorantă pentru instituţia Parlamentului. Din contră, îmi pare rău. Mike Tyson s-a distins în viaţa particulară cu o serie întreagă de probleme care l-au dus în final chiar la închisoare. Sunt mari sportivi care în viaţa privată au avut un comportament ireproşabil şi îi prefer pe aceia”, a explicat Tăriceanu.

Din biroul său, mai marele Senatului a dat dispoziţii clare ca lui Tyson să nu i se permită intrarea în sala de plen a Senatului. Ordine de care Tyson n-avea habar. Toţi au rămas muţi de uimire când au încercat uşa sălii de plen şi au constatat că este închisă cu cheia. După câteva minute stânjenitoare, Tyson şi alaiul său au plecat mai departe, spre Camera Deputaţilor. În afară de liberalul Ben-Oni Ardelean, cel care l-a invitat pe marele campion, nici un alt oficial al Parlamentului nu l-a însoţit pe Tyson pe durata turului făcut Palatului Parlamentului.

image

„Unde este Năstase?“, a întrebat Tyson, văzându-se singur şi înconjurat doar de cele două gărzi de corp şi de o armată de jurnalişti. Ilie Năstase se afla demult în afara Palatului Parlamentului, pe care l-a părăsit imediat după primirea lui Tyson. În final, Tyson a ajuns la Camera Deputaţilor, unde sala de plen a rămas deschisă de la ultima şedinţă a deputaţilor. Marele campion s-a aşezat la tribună şi s-a jucat cu ciocănelul preşedintelui Camerei Deputaţilor, lovind cu el în masă. Momentul a fost preluat şi de presa engleză, care a titrat: „România: Mike Tyson cere linişte în sală“

image

„Tyson ar fi bun la Justiţie“

Marele boxer s-a arătat „impresionat“ de clădirea Parlamentului, dar a spus că „politica i se pare neplăcută“. Cu toate astea, senatorul Daniel Savu, membru al Comisiei de control a SRI, crede că Justiţia ar putea fi făcută cu bătaia. „Eu, dacă e să glumim aşa, l-aş pune la Comisia Juridică. Mike Tyson făcea dreptate cu pumnul şi ar fi fost bun la Justiţie în momentul de faţă. Legenda Mike Tyson a fost amplificată şi de viaţa lui extrasportivă. A fost un copil al străzii, o legendă. Eu cred că este bine că vine în România şi că vizitează Parlamentul. Am văzut toate meciurile şi toate filmele cu Mike Tyson. Îmi amintesc acum de meciul în care a muşcat urechea adversarului“, a spus senatorul Daniel Savu.

Vizita lui Tyson în Casa Poporului a fost un dezastru de la un capăt la altul. Omul s-a uitat mai mult pe tavan, pentru că nu vedea nimic din cauza reporterilor care-l înconjurau. Până la urmă bodyguarzii săi au luat măsura de a interzice accesul presei în anumite zone, pentru ca boxerul să aibă linişte. Ceea ce au făcut a fost ilegal (să blocheze uşi ale clădirii) iar ziariştii au sesizat asta şi s-a lăsat cu scandal. Până la urmă, Tyson a părăsit Casa Poporului pe o uşă neştiută de presă şi dus a fost. Vizita lui a fost totuşi un bun prilej pentru ca lumea să mai râdă un pic de Parlament: „La câte probleme cu legea a avut, se potrivea bine în peisaj“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite