Viitorul nostru e varză

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am dat astăzi peste un video cu bătrânica ce strângea sticlele de plastic rămase după protest. În fapt, este vorba de un video de 50 de secunde în care vedem o scenă cu care suntem familiarizaţi, dar ceea ce face diferenţa este simplitatea vorbelor ei.

Trăim într-o societate în care cuvintele şi-au pierdut valoarea; trăim într-o societate unde se folosesc cuvinte mari fără rost; trăim într-o societate unde superficialitatea de care dăm dovadă ne împinge să plăsăm undeva, unde, de fapt, nu suntem.

Mai jos video-ul:

Mesajul ei ne este adresat, nouă, tinerilor care fie acum ne conturăm personalităţile în facultate, fie suntem la început de carieră, fie am reuşit să facem pasul către o nouă casă, fie tocmai am întemeiat o familie.

Şi sunt convins că pe fiecare dintre noi ne interesează, într-o măsură mai mare sau mai mică, de această ţară, de cum se dezvoltă sau de cum este condusă. Şi da, este jale, pentru că nu avem modele, nu avem o clasă politică cu abilitatea de a mobiliza masele (în bine), nu avem o clasă politică ce insuflă încredere şi suntem o ţară care are câteva generaţii care nu se mai regăsesc şi nu mai empatizează cu acest leadership politic dâmboviţean.

Şi da, suntem nevinovaţi pentru că nu noi am ales să ne naştem aici, dar am ales să trăim şi să ne dezvoltăm în această ţară frumoasă. Şi NU, nu suntem de acord cu CRIMA, cu MINCIUNA şi NU, nu TOLERĂM bătaia de joc la care suntem supuşi.

Şi da, noi suntem viitorul ţării pentru că va veni momentul când noi vom conduce ţara (în adevăratul sens al cuvântului), dar acum este momentul când trebuie ca noi să protejăm această ţară dacă vrem să aibă un viitor.

Şi da, „ăştia” nu ne iubesc pentru că ei nu sunt părinţii noştri şi nu ne iubesc pe noi şi, mai ales, nu-şi iubesc ţara. Cineva îmi explica că este nevoie de 50 de ani ca România să poată afirma că s-a debarasat complet de comunism, în momentul în care va muri şi ultimul om care a fost educat în acel regim dictatorial. Suntem la jumătatea drumului şi suntem puşi în faţa unei alegeri.

Ce avem de gând să facem?

Opinii

Mai multe de la Ovidiu Cazamir


Ultimele știri
Cele mai citite