Viorel Caragea, şeful IPJ Gorj, cercetat disciplinar de Corpul de Control al Internelor. „Mărul discordiei“: brutăria unui afacerist din Motru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Caragea, şeful IPJ Gorj, cercetat disciplinar de Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne  FOTO Adevărul
Viorel Caragea, şeful IPJ Gorj, cercetat disciplinar de Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne  FOTO Adevărul

Radu Stroe a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a şefului Poliţiei Gorj, Viorel Caragea, la adresa căruia au existat plângeri din partea unui om de afaceri. Caragea susţine însă că nu a primit nicio înştiinţare şi nicio dispoziţie din partea conducerii MAI. Potrivit unor surse neoficiale, şeful IPJ Gorj nu ar fi la prima abatere, mai mulţi ofiţeri din subordinea sa sesizând ministrului nereguli în activitatea acestuia.

„Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat controlul derulat la IPJ Gorj, în urma sesizărilor cuprinse în memoriul adresat ministrului Radu Stroe la data de 17 iunie 2013.În urma prezentării concluziilor Corpului de control, ministrul Afacerilor Interne a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a şefului IPJ Gorj, comisar şef Viorel Salvador Caragea“, se precizează în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Reprezentanţii MAI menţionează că, în conformitate cu prevederile Statutului poliţistului, sancţiunea disciplinară se aplică numai după cercetarea prealabilă şi după consultarea consiliilor de disciplină.

Contactat, duminică, şeful Poliţiei Gorj, comisar-şef Viorel Salvador Caragea, a spus că nu a primit nicio înştiinţare şi nicio dispoziţie din partea conducerii MAI, iar în aceste condiţii nu poate face niciun comentariu, potrivit Mediafax.

Viorel Caragea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj este verificat de Corpul de Control al ministrului, după ce patronul unei brutării din Motru, care susţine că este victima unor abuzuri comandate de acesta, a intrat în greva foamei. Mai exact, el a protestat în stradă, alături de cei aproximativ 200 de angajaţi ai săi.

„Având în vedere protestul public care a avut loc în ziua de 17.06.2013 în municipiul Motru, cât şi memoriul domnului Râmescu Mihai adresat în aceeaşi zi conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ministrul Radu Stroe a dispus ca o echipă a Corpului de Control al ministrului să verifice aspectele semnalate care îl privesc în mod direct pe inspectorul şef al IPJ Gorj, comisar şef Viorel Salvador Caragea“, se precizează într-un comunicat de presă al MAI.

Mărul discordiei: brutăria afaceristului din Motru 

Potrivit unor surse din cadrul ministerului, omul de afaceri gorjean Mihai Râmescu i-a trimis ministrului Radu Stroe un memoriu în care s-a plâns că, de mai multă vreme, firmele sale sunt ţinta unor controale repetate din partea poliţiştilor, la solicitarea expresă a şefului IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea.

Ofiţerul ar vrea astfel să se răzbune pentru faptul că Râmescu l-ar fi refuzat atunci când i-a propus un parteneriat între Inspectoratul de Poliţie şi o brutărie a omului de afaceri.

Mihai Râmescu a trimis duminică un memoriu ministrului Afacerilor Interne, în care a denunţat mai multe presupuse abuzuri comise împotriva sa de comisarul şef Caragea.

La începutul acestui an, mai mulţi poliţişti au sesizat conducerii Ministerului Afacerilor Interne abateri care ar fi fost comise de şeful IPJ Gorj. În urma verificării, Viorel Salvador Caragea a primit un avertisment.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite