1.143 şcoli din opt judeţe au fost închise, joi, din cauza vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzele cu şcolari nu s-au putut deplasa din cauza viscolului.    FOTO: Adevărul
Microbuzele cu şcolari nu s-au putut deplasa din cauza viscolului.    FOTO: Adevărul

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene joi, până la ora 13.30, 1.143 de şcoli au fost închise în opt judeţe din cauza viscolului şi ninsorii.

Cele mai multe unităţi de învăţământ în care cursurile au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile sunt în judeţele Botoşani (538) şi Dolj (490). Alte patru judeţe (Vaslui, Iaşi, Neamţ şi Teleorman) au raportat suspendarea activităţii şcolare în 111 şcoli (cele mai multe în judeţul Vaslui - 48).

În celelalte două judeţe (Brăila şi Hunedoara) sunt doar patru şcoli în care nu se susţin ore la clasă. În total, în cele opt judeţe, numărul elevilor şi preşcolarilor aflaţi în situaţia de a nu frecventa cursurile este de 144.775.

Un caz deosebit s-a înregistrat în judeţul Botoşani unde, din cauza drumurilor blocate, 211 elevi navetişti au fost cazaţi în regim de urgenţă, în noaptea de 12 spre 13 decembrie, în sediul Poliţiei de Frontieră Româneşti şi AGROMEC Dragalina, respectiv unităţi şcolare din localităţile Ştefăneşti şi Dumbrăviţa. Dintre aceştia, în cursul acestei zile mai sunt prezenţi în spaţiile temporare de cazare 103 elevi.

Zăpada viscolită miercuri noaptea a împiedicat joi dimineaţă mai multe microbuze cu elevi să ajungă la unităţile de învăţământ. Astfel de situaţii s-au întâlnit în zonele Domneşti, Sebiş, Teaca sau Rodna, adică şi în zona de munte (Rodna) şi de câmpie (Teaca).

Microbuzele cu şcolari nu s-au putut deplasa pe traseul Albeştii Bistriţei - Dipşa şi Neţeni - Domneşti (DJ 154D), Ruştior - Sebiş (DJ 154C) şi cu dificultate pe DJ 162 Teaca - Archiud, DJ 172J Rodna - Valea Vinului şi DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie - Visuia, infomează directorul secţiei de Lucrări, Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Andrei Rusu.

Până joi, la prânz, nu s-a dispus măsura închiderii vreunui drum din judeţ, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite