Vlad Voiculescu, fost ministru la Sănătate în scandalul Hexi Pharma: „Ideea că un biocid care nu este conform nu afectează siguranţa pacientului este puerilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat pentru „Adevărul” că folosirea unor biocide care nu sunt conforme pun în pericol siguranţa pacientului. Fostul oficial, în mandatul căruia a izbucnit scandalul Hexi Pharma, susţine că degeaba a fost modificată legislaţia dacă după avizarea iniţială produsul nu e testat cum trebuie sau dacă la avizare producătorul dă un produs bun, apoi produce biocide de o calitate îndoilenică.

Concret, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că a modificat Ordinul 10/2010 pentru a impune reguli mai stricte de avizare şi că a dat şi un ordin comun al Ministerului Sănătăţii cu ANAP, pentru a stabili criterii şi rigori comune de achiziţii de biocide pentru toate spitalele. 

„Însă legislaţia nu ajută dacă după avizarea iniţială produsul nu e testat cum trebuie sau dacă la avizare producătorul dă un produs bun, apoi produce biocide de o calitate îndoilenică. Testarea mai devreme de trei ani nu cred că este fezabilă. Astfel de situaţii ar putea fi prevenite prin controale mai dese ale Inspecţiei Sanitare de Stat. Ideea că un produs biocid care nu este conform nu afectează siguranţa pacientului este puerilă”, a declarat fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. 

„Faptul că au fost folosite în peste 30 de spitale e foarte mult”, a completat fostul ministru. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite