Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Vlad Voiculescu, audiat la DIICOT în dosarul Mihai Lucan

1
8 Jan 2018 12:34:40
Autor: Valentin Bolocan

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu  la DIICOT, pentru a da declaraţii, în calitate de martor, în dosarul în care medicul Mihai Lucan este cercetat sub control judiciar pentru delapidarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Recent, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut publice o serie de informaţii despre activitatea doctorului Lucan. El a precizat, pe pagina sa de Facebook, că medicul Mihai Lucan  avea acces în permanenţă la informaţii clasificate din interiorul ministerului, menţionând şi că între profesor şi Florian Bodog ar exista chiar şi o relaţie de rudenie.
 
„Despre faptul că domnul Lucan avea permanent informaţii clasificate din interiorul ministerului... ştiam de asemenea. Parte dintre cei care îi transmiteau fiecare pas îmi sunt prea bine cunoscuţi. Despre alţii, sper să aflăm cu toţii mai devreme sau mai târziu. (...) Despre relaţia privilegiată a domnului Lucan cu domnul Bodog nu ştim de ieri, de astăzi. Înţeleg că ar fi şi rude, ceva naşi/fini în familie... sper să aflăm cu toţii în curând”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.
 
Fostul ministru explică faptul că, la cererea DIICOT, Florian Bodog a fost nevoit să trimită Corpul de Control, dar cu „instrucţiuni” să găsească cât mai puţine neregului.
 
„La insistenţele DIICOT, după ce lucruri de o gravitate extremă fuseseră transmise către DIICOT în august şi în noiembrie 2016, domnul Bodog a fost obligat să trimită din nou Corpul de Control. Astfel, în perioada 15.05.2017-26.05.2017, când 7 persoane (Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii şi membrii ai Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti) au realizat un simulacru de control la Cluj. În Minister se ştia foarte clar care sunt instrucţiunile... să găsească cât mai puţine lucru... misiune de care echipa s-a achitat cu brio”, mai reiese din postarea lui Voiculescu.

Ulterior, în replică, Bodog a declarat că nu este rudă cu Mihai Lucan. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

L--- Lara
8.01.2018, 13:32:03

" Bodog a declarat că nu este rudă cu Mihai Lucan. " Asa o fi, in schimb cei doi sunr rude in mediocritate: fiecare are la activ mai multe proiecte si plimbari stiintifice aiurea in tramvai decat lucrari stiintifice decente. De lucrari serioase publicate in jurnale de top nici n-au auzit baietii veseli din medicina romaneasca. Bodog este de o mediocritate rar intalnita: i s-a retras dreptul de a coordona doctorate pentru ca nu avea decat doua articole publicate! Si desteptul asta este ministru, decan si a avut tot felul de functii in minister. Bine ca se lauda cu doua doctorate! Dar cine semana se aduna: nu ma mir ca nulitatea Bodog si negustorul Lucan se inteleg bine.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările