Vlad Voiculescu, despre cazul pacientei arse: Toţi au cucerit o funcţie şi cred că au dreptul de a face uz de putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu FOTO Eduard Enea
Vlad Voiculescu FOTO Eduard Enea

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat, despre femeia care a murit după ce a avut arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, că toţi care au cucerit o funcţie cred că pot face uz de putere şi au impresia că eşti, ca pacient, „pe tarlaua lor”, potrivit Mediafax.

„O femeie a murit după ce a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului pe o masă de operaţie a Spitalului Floreasca. Multe, extrem de multe ţin de comportamentul personalului, de reguli şi protocoale internaţionale adaptate la condiţiile de la noi şi de tot ceea ce presupune siguranţa pacientului”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

El a adăugat că a urmărit declaraţiile lui Mircea Beuran despre ce s-a întâmplat la Spitalul Floreasca, iar afirmaţiile acestuia vorbesc în ideea că după ce ai ajuns într-o funcţie ai dreptul să faci uz de putere, scrie Mediafax

„Am urmărit astăzi (duminică - n.r.) declaraţiile Prof. Univ. Dr. Beuran (Preşedinte al Senatului UMF Bucureşti) despre ce s-a întâmplat la Floreasca.

Tonul, conţinutul, toate sunt în linie cu ceea ce am tot văzut şi auzit toţi aceşti ani din partea mai marilor medicinei româneşti: de la anumiţi miniştri, la mari profesori, la reprezentanţi ai colegiului medicilor, la anumiţi înalţi funcţionari, la anumiţi medici, la anumite asistente, ba chiar la anumite infirmiere şi la anumiţi portari. Toţi au cucerit (doar ei ştiu cum) o funcţie, un post... şi acum au dreptul de a face uz de puterea câştigată, de reţeaua de «pretini», de faptul că oricum nu ai la cine altcineva să apelezi, pe scurt... eşti pe tarlaua lor. În fapt, nu e tarlaua lor. Nici a miniştrilor, nici a marilor profesori, nici a Colegiului Medicilor, nici a vreunuia dintre cei înşiraţi mai sus”, a completat Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii trage un semnal de alarmă şi vorbeşte despre sistemul medical în care medicii „extraordinari” rămaşi în ţară să fie puşi în prim plan.  

„Din iunie 2020, cine nu va pune pe primul loc siguranţa pacientului în spitalele din Bucureşti, va înceta să servească pacienţii acelui spital. Imediat. Indiferent de titluri, indiferent de «pretini». Există destui medici români extraordinari care nu vor să plece din ţară, dar nu îşi găsesc post şi destui medici extraordinari care vor să se întoarcă acasă”, a conchis Voiculescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite