Eveniment

articolul anterior articolul urmator

„Voi zbura cu un bombardier”

3
11 May 2014 02:45:23
Vladimir Stoicescu

Doresc să mulţumesc vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, pentru reclama făcută companiei canadiene Bombardier. Cu această ocazie, în calitatea mea de pilot/expert/instructor yoga, doresc să îi mulţumesc si pentru încrederea acordată nouă, zburătorilor ce pilotează avioane cu cincizeci de locuri.

Vă rog din suflet, stimate vicepremier, ca la următorul zbor prin spaţiul aerian român sau internaţional, să nu ezitaţi să folosiţi aeronava Bombardier CRJ-200 (foto). 

„România, la cererea Statelor Unite, a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina iarăşi nu ne permite să tranzităm spaţiul său aerian. Data viitoare voi zbura cu un bombardier”, a ameninţat vicepremierul rus Dmitri Rogozin într-o postare pe contul său de Twitter."

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Utilizator Adevărul
11.05.2014, 07:37:39

Comentariu considerat abuziv.

Basarabia Pamantromanesc
11.05.2014, 11:36:15

Nu a scris numai pe twitter, ci si pe facebook ! Dmitry Rogozin 16 hrs · Да, господа румыны, мы вам скоро все объясним, кто вы такие и что мы о вас думаем Yes, gentlemen, we Romanians you soon everything will explain who you are and what we think about you (Translated by Bing) Spamati amandoua conturile !

-1 (1 vot)
Alexandru Robert
11.05.2014, 20:07:59

1. Afirmațiile sunt reproduse greșit și scoase din context. 2. Rogozin anunță că are dificultăți cu plecarea din Tiraspol. În spațiul aerian ucrainean avioane de vânătoare s-ar fi apropiat de avionul civil în care se afla. Prin spațiul aerian românesc nu poate trece, din cauza sancțiunilor SUA, pe care România le aplică. În acest context, urmează a treia afirmație, că data următoare va zbura cu un avion militar performant. Are sens, în Ucraina nu există sancțiuni și interdicții, ci primejdia unor incidente militare. Opțiunea de a folosi un avion militar performant în locul unui avion civil pare firească în cazul unui demnitar care vrea să străbată un traseu pe care se pot ivi incidente. Doar în treacăt, să ne gândim la de câte ori s-au deplasat avioane militare românești spre sau dinspre Afganistan și cam câte țări au fost survolate de aceste avioane cu aceste prilejuri. Afirmația nu are tonul unei amenințări, nu e vorba despre o invazie, de trimiterea aviației militare, ci că demnitarul rus va alege pe viitor ca în locul unui avion civil să folosească un avion mai sigur, un performant avion militar supersonic. 3. după aceste afirmații a început isteria. MAE cere explicații, presa românească explodează în comentarii despre "amenințările lui Rogozin", Băsescu lansează afirmații total nepotrivite pentru un președinte... în particular, pe paginile lui Rogozin apar comentarii ireverențioase, scrise într-o engleză aproximativă și înjurături foarte dâmbovițene. Rogozin anunță că a reușit să ajungă la Moscova și arată și o imagine a sa în fața aeroportului. alte comentarii dâmbovițene, alte ireverențe. Atunci apare a patra postare reluată în aceste articole. Ea se adresează "Domnilor români" (într-un moment când românii postau pe pagina lui) și le promite că în curând le va spune cine sunt și ce gândește despre ei. Nu este un mesaj către țara România, este un mesaj către cei care scriau că dacă ajunge la București, "românii se pricep să frigă porcul", sau înjurături birjărești... 4. postarea de spam este incriminată în toate legislațiile lumii

+3 (5 voturi)
Modifică Setările