Vom bea apă de pe Lună?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi  părea doar un vis, NASA a descoperit recent cantităţi semnificative de apă pe Lună. Cei mai entuziasmaţi au fost cercetătorii şi "vitorii" colonişti al singurului satelit natural al Terrei . Odată cu această descoperie, se ia în calcul construirea unei baze permanente pe Lună, relatează Agerpres.

Unele persoane vorbesc deja despre poluarea apei de către oameni, în timp ce alţii susţin că nu este decât o problemă de timp până când companiile  de îmbuteliere se vor implica în acest proiect de colectare a apei.

Acest anunţ nu a fost primit tocmai cu braţele deschise de preşedintele Barack Obama. El reprezintă un factor important în ceea ce priveşte speranţele cercetătorilor, cu atât mai mult cu cât Obama decide soarta programelor spaţiale ale NASA. Anunţul a crescut miza politică cu privire la viitoarea decizie a preşedintelui american, cu toate că potrivit raportului comisiei de evaluarea Augustine, acesta nu este de foarte entuziasmată în privinţa unor misiuni lunare cu echipă sau al unei baze lunare permanente.

Descoperirea de săptămâna trecută demonstrează că instrumentele de care se dispune au ajuns la maturitate: suntem martorii unei ere de aur a astronomiei, în condiţiile în care capacităţile instrumentelor au început să le egaleze pe cele necesare pentru a testa teoriile.

Faptul că apa este prezentată sub formă de gheaţă în apropiere de poli, reprezintă o soluţie mai simplă să fie transportată de pe Lună decât de pe Pământ.  Potrivit specialiştilor,apa lunară ajută şi la creşterea plantelor, la oferirea de oxigen pentru respiraţie şi hidrogen drept combustibil  pentru rachetele cu destinaţia inevitabilelor vacanţe pe Pământ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite