Vom avea pompieri cu tatuaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompieri foto david muntean

Conform unor noi norme de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne publicate  în Monitorul Oficial pompierii vor putea purta tatuaje pentru că, în cazul lor,  a fost ridicată interdicţia de a avea semne particulare neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.

Conform unor surse, măsura a fost luată şi pentru că Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au rămas anul acesta fără mai bine de 1.000 de angajaţi, plecaţi prin pensionare. 

În plus, la recomandarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, la înscrierea pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale MAI a fost eliminat criteriul  limitei minime de înălţime pentru candidaţi. 

Apoi, prin aceleaşi noi norme, s-a introdus un  traseu “aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi pentru cei recrutaţi în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante”.  Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaţilor prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate  într-un timp de maxim 2 minute şi 25 de secunde.

"Menţionăm că o abordare asemănătoare a probelor sportive se regăseşte şi la admiterea în şcolile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania", mai arată MAI. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite