WikiLeaks despre România: Băsescu spune că PSD îl şantajează pe Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Traian Băsescu, a avut o întâlnire cu ambasadorul american la Bucureşti, imediat după alegerile din anul 2004, spunându-i acestuiacă PSD vrea să saboteze o eventuală alianţă parlamentară.

Conform documentelor WikiLeaks, preşedintele ţării făcuse un calcul din care reieşea că s-ar putea forma o majoritate parlamentară formată din UDMR, PUR, minorităţi etnice şi PNL-PD, dar şi PSD a făcut acest calul şi doreşte să saboteze această posibilă alianţă.

Traian Băsescu i-a spus ambasadorului american că PSD deţine dosare compromiţătoare despre Dan Voiculescu şi acestea vor fi făcute publice dacă PUR s-ar alia cu puterea, anunţă Revista Kamikaze. „La modul simplu, adăugând UDMR, PUR şi cele 18 locuri rezervate special minoritaţilor etnice la locurile câştigate de PNL-PD rezultă o majoritate parlamentară. În mod natural, PSD a ajuns la aceeaşi concluzie şi a făcut deja un efort serios de sabotare. Băsescu i-a spus ambasadorului că PSD îi arătase deja dosare care aruncau cu noroi în liderul PUR, Voiculescu, insinuând că astfel de informaţii ar putea fi aduse la lumină pentru a dăuna astfel viitoarei coaliţii“, se arată în aceste documente.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite