Zăpadă la munte. În Pasul Rotunda, la 1.200 metri altitudine este lapoviţă, iar la 1.600 m ninge FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Pasul Rotunda este lapoviţă şi ninge. Ce îi sfătuiesc jandarmii pe drumeţi
În Pasul Rotunda este lapoviţă şi ninge. Ce îi sfătuiesc jandarmii pe drumeţi

Jandarmii montani Rodna informează că în Pasul Rotunda, pe traseul Şaua Gaja-Lacul Lala, la 1.200 m altitudine este lapoviţă, iar la peste 1.600 m altitudine ninge. Temperatura înregistrată este de 0 grade Celsius. Ceaţa este densă, iar vizibilitatea este redusă sub 50 m.

Pentru a evita situaţiile nedorite pe timpul drumeţiilor în zona de munte, jandarmii care acţionează zilnic pe traseele montane recomandă aventurierilor să se informeze extrem de bine asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate, a condiţiilor climaterice locale şi să consulte prognoza meteo înainte de a pleca în drumeţie.

De asemenea, aceştia trebuie să poarte echipament adecvat, să folosească doar traseele marcate, să respecte şi să urmărească semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor de pe traseu. 

Din cauza pandemiei, este indicat să se respecte în zonele aglomerate măsurile de protecţie individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. 

Jandarmii recomandă drumeţilor să nu hrănească sau să se apropie de animalele sălbatice pe care le întâlnesc pe traseu. 

În cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii solicitaţi ajutorul autorităţilor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite