Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Zece angajaţi ai ambasadei României la Moscova, expulzaţi de Rusia

3
13 May 2022 14:17:08
Autor: Radu Eremia
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov FOTO Arhivă
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov FOTO Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

„MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile celor 10 persoane, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961. MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate şi neprovocate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi a crimelor de război şi a altor crime internaţionale comise în această ţară de către forţele ruse”, potrivit unui comunicat de presă.

În luna aprilie şi România a mai mulţi reprezentanţi al Federaţiei Ruse. Apoi, Ministerul Afacerilor Externe a informat că autorităţile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, având în vedere că activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961. Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, domnul Valery Kuzmin”, se arată într-un comunicat al MAE

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
13.05.2022, 14:32:40

Se fac gesturi tot mai dure, deocamdată numai diplomatice.

Hastur
13.05.2022, 16:09:50

Domnule Lucifer.Astea sunt gesturi dure? E doar o joaca de copii.Sau credeti ca daca nu se expulzau diplomatii relatiile noastre cu Rusia erau mai bune? Diplomatia asta a ajuns doar o fatada plina de ipocrizie.

+1 (1 vot)
Vladescu Adrian
13.05.2022, 15:26:54

....da' inchideti-o de tot ca oricum faceau toti pe acolo numai bisnita!

+1 (1 vot)
Modifică Setările