Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă au fost depistate la graniţa de nord a României. Marfă găsită în maşini cu numere false de înmatriculare

0
21 Nov 2021 11:58:10
Autor: Lorena Mihăilă

Poliţiştii de frontieră, de la punctele de trecere de la graniţa de nord a ţării, au confiscat 30 de mii de pachete cu ţigări de contrabandă care ar fi ajuns pe piaţa neagră din România. Aproape 15 mii de pachete au fost găsite într-o maşină cu numere false de înmatriculare, abandonată la apariţia oamenilor legii.

Jumătate din marfa de contrabandă a fost descoperită sâmbătă, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, în timpul unei razii.
 
„În jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră au descoperit, pe o stradă lăturalnică a comunicaţiei Petrova-Strâmtura, un autoturism abandonat, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul acestuia puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră, asemănătoare coletelor cu ţigări. Ulterior, autoturismul a fost transportat la sediul SPF Valea Vişeului. În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe maşină aparţine, de fapt, unui alt autoturism. În interior a fost descoperită cantitatea de 14.829 pachete cu ţigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 173.500 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării”, informează, duminică, Poliţia de Frontieră.
 
Alte aproape 12 000 de pachete cu ţigări provenind din duty free au fost descoperite tot sâmbătă de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava. 
 
„Astfel, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră au auzit, în apropiere de sediul instituţiei, zgomotul produs de trecerea în viteză a unui autoturism. Imediat, colegii noştri au procedat la verificarea zonei, iar pe un podeţ aflat în apropiere au găsit, abandonat, un autoturism rămas cu o roată suspendată pe podeţ. Maşina avea plăcuţe cu numere de înmatriculare de România.
 
În interiorul acesteia puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră. Maşina a fost transportată la sediul SPF Brodina, iar în urma verificărilor efectuate, colegii nostri au constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism aparţine, de fapt, unei alte maşini. Iar după seria de şasiu a caroseriei, maşina figurează ca fiind radiată din circulaţie de către autorităţile din Germania.
 
În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 11.980 pachete cu ţigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 140.166 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării”, menţionează sursa citată.
 
Tot în această spătămână, =poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, Maramureş, au descoperit, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Remeţi, judeţul Maramureş, patru colete voluminoase, în care se aflau 3.000 pachete ţigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de aproximativ 35.100 lei. 
 
Au fost decshise dosare de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub coordonarea procurorilor. 
 
Dacă vor fi identificaţi, contrabandiştii care au pus în circulaţie autovehicule cu numere de înmatriculare false sau autovehicule radiate din circulaţie vor fi cercetaţi şi pentru aceste infracţiuni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările