UPDATE Zeci de persoane care s-au rugat în stradă pentru a scăpa de coronavirus s-au ales cu amenzi pentru încălcarea legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Zeci de persoane din localitatea dâmboviţeană Fântânele au ieşit în stradă să se roage pentru a scăpa de coronavirus şi au fost amendate pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare, informează, marţi, IPJ Dâmboviţa.

DREPT LA REPLICĂ

 Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România precizează în mod clar că persoanele menţionate atât în ştirea scrisă, cât şi în reportajul video nu sunt credincioşi adventişti, nu aparţin Bisericii Adventiste şi nu sunt cunoscuţi ca frecventând Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. De altfel, în localitatea Fântânele din judeţul Dâmboviţa, nu există nicio comunitate religioasă adventistă.

Mesajele publice emise de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România, prezente pe site-ul www.adventist.ro, stau drept dovadă cu privire la măsurile pe care le-am luat de la începutul crizei provocate de Covid-19. Credincioşii adventişti au respectat şi vor respecta măsurile instituite de autorităţi.

Datele de contact ale Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea sunt publice şi prezente pe site-urile oficiale, acestea fiind disponibile oricărei persoane care doreşte să verifice informaţii cu privire la credincioşii sau convingerile Bisericii, evitând astfel transmiterea de date eronate, dar care ating grav imaginea unor instituţii sau persoane.

Deoarece nu a fost contactat niciun reprezentant al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea de la nivel regional sau naţional, pentru a verifica informaţia sau pentru a obţine punctul de vedere oficial, solicităm retragerea şi corectarea imediată a acestor informaţii preluate pe toate canalele media, precum şi un drept la replică, astfel încât cititorii şi telespectatorii să fie corect informaţi.

Ştirea iniţială

Imagini şi filmări cu cei din Fântânele, au apărut în mediul online, când se rugau în genunchi în stradă pentru „oprirea molimei coronavirusului”, transmite Agerpres.

„Ca urmare a imaginilor apărute în spaţiul public, pe o reţea de socializare, cu privire la o întâlnire cu caracter religios, organizată pe raza judeţului Dâmboviţa, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat sa comunice următoarele: din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că, ieri, 30 martie, pe raza localităţii Fântânele, s-ar fi desfăşurat o întâlnire cu caracter religios, unde ar fi participat mai multe persoane, fiind încălcate prevederile legale în vigoare”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, până la acest moment, poliţiştii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale persoanelor care ar fi participat la întâlnirea respectivă. Totodată, alte 12 persoane au fost identificate şi urmează să fie amendate pentru încălcarea prevederilor impuse prin Ordonanţa Militară nr. 3.

„În continuare, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea tuturor participanţilor şi pentru aplicarea măsurilor legale ce se impun, precum şi pentru prevenirea unor astfel de situaţii in viitor”, mai comunică IPJ Dâmboviţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite