Zeci de teste pentru depistarea SARS CoV-2 expirate, aruncate pe un câmp de lângă Capitală. Cine le-a găsit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testele expirate au fost descoperite pe un câmp, în apropierea Capitalei FOTO Captură digi 24
Testele expirate au fost descoperite pe un câmp, în apropierea Capitalei FOTO Captură digi 24

Zeci de teste pentru depistarea SARS CoV-2 expirate au fost găsite abandonate pe un câmp din apropierea Capitalei. Deşeurile medicale ar fi trebuit distruse, nicidecum aruncate la întâmplare.

Este risc major în apropiere de Capitală, după ce zeci de kilograme de deşeuri medicale au fost aruncate lângă un cartier rezidenţial din judeţul Ilfov, anunţă digi 24.

Câţiva locatari au observat mai multe cutii cu teste antigen pentru detectarea SARS-CoV-2 expirate de câteva luni, abandonate în zonă.

Pamenii, care locuiesc la 300 de metri de locul cu pricina, au găsit şase cutii cu teste rapide antigen pentru depistarea Covid-19. Conform sursei citate, pe ambalaje se poate vedea că sunt expirate din luna aprilie, iar o parte din ele nici măcar nu se mai află în pungi. 

O echipă de specialişti de la Garda de Mediu şi de la DSP Ilfov urmează să stabilească dacă testele au fost folosite. În cadrul verificărilor va trebui să afle care este compania care avea aceste rapide. 

Cutiile au fost aruncate de curând pe un câmp din localitatea 1 Decembrie, localnicii care trec des prin acea zonă sesizându-le în cursul zilei de duminică. 

Conform legii, testele trebuie să fie distruse, nicidecum arucate. În cazul în care persoanele care au abandonat deşeurile medicale pe câmp vor fi găsite, ele riscă amenzi de mii de lei.

 Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Conducerea militară rusă a suferit schimbări majore din cauza eşecurilor. Cum foloseşte armata rusă prizonierii?

Spitalele regionale. 17 ani de promisiuni, trei unităţi încă la stadiul de proiect. Cum a luat naştere ideea şi cum au plusat politicienii de la guvernare la guvernare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite