Zi cu emoţii pentru Bogdan Olteanu. Fostul liberal aşteaptă pe 29 octombrie o decizie definitivă de la Curtea de Apel în dosarul de corupţie - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti ar putea da, joi, decizia definitivă în procesul de corupţie al fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, acesta fiind condamnat la şapte ani de închisoare, în primă instanţă.

UPDATE: Pronunţarea în dosarul lui Bogdan Olteanu s-a amânat, joi după-amiază, pentru data de 29 octombrie, întrucât unul din membrii completului dej udecată se află în concediu de odihnă

În data de 24 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti l-a găsit vinovat pe fostul lider PNL, Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, că ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru a-l „unge” pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Pe 3 octombrie 2019, în ultimul cuvânt în faţa instanţei de fond, Bogdan Olteanu a negat acuzaţiile procurorilor DNA şi a spus că nu a primit bani de la Vîntu sau de la alte persoane, neexistând nicio comunicare cu privire la numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

El a declarat că toată lumea îl susţinea pe Liviu Mihaiu pentru funcţia de guvernator al Deltei Dunării, iar decizia de numire a fost luată de PNL şi Guvern.

DNA a cerut pedeapsa maximă pentru Bogdan Olteanu

Tot atunci, procurorul de şedinţă de la Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut pedeapsă maximă, de 10 ani de închisoare, pentru fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată în 18 octombrie 2016 sub acuzaţia de trafic de influenţă, fiind acuzat de procurorii DNA că, în 2008 – pe vremea când era preşedinte al Camerei Deputaţilor – a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul intervenţiilor la premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. 

Banii de la Sorin Ovidiu Vîntu ar fi ajuns printr-un intermediar la Bogdan Olteanu, fiind daţi în biroul acestuia din PNL, au arătat procurorii în rechizitoriu. 

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru şi într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite