Tribunalul Bucureşti judecă, joi, ultimul termen în acest dosar, primul care a vorbit în cadrul dezbaterilor fiind procurorul de şedinţă al DNA, urmând ca ulterior să depună concluzii avocaţii.
Primăria Municipiului Piteşti s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 28.556.450 lei (peste 6,3 milioane euro).
În 2015, fostul primar municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost suspendat din funcţie şi trimis în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Emanuela Pendiuc (fiica lui Tudor Pendiuc), acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani şi omul de afaceri Valentin Vişoiu, acţionar la mai multor societăţi comerciale, precum şi alţi funcţionari publici şi oameni de afaceri.
Potrivit unui comunicat al DNA, SC Publitrans 2000 SA era societatea care are asigură transportul public local în Piteşti, având ca acţionar unic Consiliul Local Piteşti.
În „strategia de dezvoltare durabilă a serviciului de transport public local de călători în municipiul Piteşti”, care răspundea unui interes public, era prevăzut că Publitrans să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, achiziţionate de Consiliul Local prin alocare de fonduri.
Anchetatorii susţin că, prevalându-se de această nevoie socială, primarul Tudor Pendiuc a făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între Publitrans şi societăţile private CNCD/Girexim Universal SA, în folosul ultimelor două societăţi. Din subvenţii încasate de la Primăria Piteşti, firmele private au achitat autobuzele care le-au revenit în proprietate, ulterior.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate