Zi cu emoţii pentru fostul primar al Piteştiului. Procurorii DNA cer ani grei cu executare pentru Tudor Pendiuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pendiuc

Procurorii DNA cer în faţa unui judecător de la Tribunalul Bucureşti condamnări cu executare plus aplicarea unui spor de pedeapsă pentru fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, pentru fiica acestuia şi pentru alţi zece inculpaţi, trimişi în judecată în 2015 într-un dosar de abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea unor autobuze pentru transportul public din municipiu.

Tribunalul Bucureşti judecă, joi, ultimul termen în acest dosar, primul care a vorbit în cadrul dezbaterilor fiind procurorul de şedinţă al DNA, urmând ca ulterior să depună concluzii avocaţii.

Primăria Municipiului Piteşti s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 28.556.450 lei (peste 6,3 milioane euro).

În 2015, fostul primar municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost suspendat din funcţie şi trimis în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Emanuela Pendiuc (fiica lui Tudor Pendiuc), acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani şi omul de afaceri Valentin Vişoiu, acţionar la  mai multor societăţi comerciale, precum şi alţi funcţionari publici şi oameni de afaceri.

Potrivit unui comunicat al DNA, SC Publitrans 2000 SA era societatea care are asigură transportul public local în Piteşti, având ca acţionar unic Consiliul Local Piteşti.

În „strategia de dezvoltare durabilă a serviciului de transport public local de călători în municipiul Piteşti”, care răspundea unui interes public, era prevăzut că Publitrans să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, achiziţionate de Consiliul Local prin alocare de fonduri.

Anchetatorii susţin că, prevalându-se de această nevoie socială, primarul Tudor Pendiuc a făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între Publitrans şi societăţile private CNCD/Girexim Universal SA, în folosul ultimelor două societăţi. Din subvenţii încasate de la Primăria Piteşti, firmele private au achitat autobuzele care le-au revenit în proprietate, ulterior.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite