Zugravi de ocazie pentru o familie săracă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii au fost încântaţi să dea cu pensula şi cu trafaletul
Micuţii au fost încântaţi să dea cu pensula şi cu trafaletul

Din garsoniera Florinei Dărăbaş, situată în blocul de locuinţe sociale din Târgu-Jiu, se auzeau ieri dimineaţă glasuri de copii. Mai mulţi elevi din clasele primare şi gimnaziale de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu“ veniseră să-i renoveze locuinţa, în cadrul unui proiect umanitar susţinut de Asociaţia „Vasiliada“.

Angelica Pârvulescu este în clasa a VI-a şi s-a arătat încântată de munca de zugrav. Sarcina ei a fost să acopere toţi pereţii cu vopsea de un galben cald şi plăcut. S-a murdărit, dar este mândră de ceea ce a ieşit din mâinile ei.

„Este prima acţiune de acest fel la care particip. Nu mi se pare greu, pentru că de munca noastră va beneficia o familie sărmană. M-a impresionat să văd cum locuia această familie şi am dorit să le schimbăm casa", a spus eleva.

Adrian Istrate este printre cei mai mici dintre elevii care lucrează la renovarea garsonierei. Deşi este doar în clasa a IV-a, băieţelul s-a încumetat să vopsească o uşă. „Nu mi se pare greu. Am mai vopsit acasă. L-am ajutat pe tata. Îmi place pentru că suntem mai mulţi şi terminăm mai repede", ne spune Adrian.

Debranşaţi de la curent

Florina Dărăbaş are 38 de ani şi locuieşte împreună cu băieţelul ei de 5 ani într-o garsonieră pusă la dispoziţie de primărie. Singurul ei venit este 230 de lei, pensia de handicap. „Sunt încântată că au venit atât de mulţi copii să mă ajute. Le mulţumesc din suflet pentru ajutorul pe care mi l-au dat", spune Florina Dărăbaş.

Locuinţa ei este debranşată de la energie electrică, pentru că femeia nu şi-a plătit datoria de 2.300 de lei. „Nu am avut bani să redeschid partida la energie electrică. Am datorii foarte mari şi la întreţinere", a spus femeia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite