Aventurile doamnei Grapini pe Facebook

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii au învăţat să folosească Facebook, dar nu toţi ar trebui să fie lăsaţi să posteze singuri. Unul dintre exemple este ministrul pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini.

Pe profilul personal al ministrului Grapini suntem puşi la curent cu activităţile sale, prin statusuri mai scurte şi mai lungi. O caracteristică se păstrează: uneori, ministrul Maria Grapini este certat cu tastatura sau, de ce nu, cu gramatica.

Aflăm într-o postare de miercuri că "Am plecat de locul mirific ce se cheama Colibita ! Il recomand tuturor care vor sa vada ce lovuri frumoase avem !" (spaţierea, erorile de scriitură şi virgulele eronate aparţin Mariei Grapini).

Mai devreme, pe 5 august, doamna Grapini ne scrie "Dragi prieteni ,va transmit sincere salutari de pe malul lacului Colibita ,unde am vazut un apus de soare splendid ,a doua seara".

Pe 3 august, Maria Grapini scrie: "Buna dimineata ! Ieri am petrecut prima zi la Borsec,am participat la mai multe actiuni pregatite de primstie.M-am intilnit si cu primarul din Tusnad dar si cu investitorul in apele Borsec.Am intilnit invitatii din Cehia si Ungaria la Zilele Borsecului ! M-au impresionst elevii care au prezentat un spectacol de dansuri populare romanesti si unguresti excelent.Am vazut si expozitia de fotografie a elevilor veniti in tabara ! Sentimentul meu este ca se poate ! Oamenii sfintesc locurile . Va doresc o zi minunata si salut Timisoara ,cu regret ca nu sunt azi ,la Ziua Timisosrei.La multi ani Timisoara !". E drept, investitorul este în apele Borsesc. Sentimentul este că se poate, dar nu şi cu limba româna sau cu spaţiul după virgulă, nu înainte.

Strategia de social media a ministrului Grapini înseamnă şi alimentarea fanilor săi cu energie pentru a da Like.

"am 3999 de like-uri pe pagina mea ,cine il da pe al 4000 -lea ??".

Ştiţi scrisorile nigeriene? Cele care par traduse cu un Google Translate de acum câţiva ani. Ei bine, unele statusuri ale doamnei Grapini par scoase de acolo.

"Dragi prieteni ,dupa emisiunea de aseara la Realitate ,pentru care doresc sa-i multumesc Andreei Cretulescu dar si actorului Biris si prietenulji "Garcea" ,as vrea sa va provoc sa -mi trimiteti pe adresa mea de e-mail grapini@pasmatex.ro ,imagine frumoase din Romania .Chiar merita sa ne implicam sa aratam ce locuri minunate avem ! Va multumesc."

as vrea sa va provoc sa -mi trimiteti pe adresa mea de e-mail grapini@pasmatex.ro ,imagine frumoase din Romania

Răspunsul a fost imediat, iar optimismul debordant reiese din statusurile doamnei Grapini. Probabil că aceasta e strategia în turism: "Multumesc mult tuturor celor care posteaza frumusetile din Romania ! Cred ca asa ajutati pe cei care sunt corecti si lucreaza in turism ,dar cred ca ajutati economia si bugetul,in final ajutati pe toata lumea.Va doresc noapte buna !" Să ajutăm toată lumea!

Un amănunt interesant al modului cum scrie doamna Grapini este folosirea excesivă a semnului de exclamare, marcă a unui entuziasm dus spre limita ridicolului. Graba scriiturii provoacă şi greşeli de tastare. "Am incheiat o vIzita maraton in Spania! M-am intilnit cu Comisarul pentru MARCA SPANIA,cu Secretarul de stat de la Miistetul Industriei ,Energiei si Turismului,apoi cu Secretarul General al Organizatiei Mondiale a Turismului ,cu primarii din regiunea Madridcu Ministrul regional al trurismului,cu ministrul regional al activitatii sociale ,cu presedinteke Camerei d Comert si in final cu comunitatea de romani.
Voi ajunge in Romania la ora doua si jumatate iar miine la ora 11 voi fi la Tirgul Mures ,la semnarea unei investitii de 75 milioane de euro!
Va doresc noapte buna !"

Pe 23 iunie, Maria Grapini promova ia. Şi ne recomanda să o "înbrăcăm".

"Va doresc o seara placuta ...si racoroasa ! Nu uitati ca miine IA este sarbatorita ! Sa va inbracati cu ie ,daca aveti ! Este bluza noastra traditionala !".

Iar pe 18 iunie, sper că v-aţi ferit de doamna Grapini, deoarece ne anunţa din postura ei de ministru, că "De la 118.455 voi fii la Antena 3 ! sunt foarte suparata ,asa ca ,tineti-mi pumnii !l".

Închei citând-o pe Maria Grapini:

"Va doresc nopate buna ! Azi a fodt prima zi de concediu !" sau, de ce nu, "O zi buna ,si multe zambete ! Viata are prioritate ,asa ca ,sa ne relaxam !"

Concluzia? Nu lăsaţi conturile de Facebook în mâna miniştrilor. De asta există oameni de social media care să se ocupe de conturile astea.

Pe Maria Grapini o puteţi citi în toată splendoarea pe profilul său de Facebook. 

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite