Civism pe Facebook: „Ai parcat ca un bou“, pagina unde şoferii sunt taxaţi şi umiliţi pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astfel de momente sunt taxate pe paginile acestea de Facebook
Astfel de momente sunt taxate pe paginile acestea de Facebook

Românii sunt inventivi pe reţelele sociale şi reacţionează la ilegalităţile pe care le comit alţii. Parcările ciudate sunt printre favoritele românilor, iar două pagini de Facebook vor să îi facă de ruşine pe cei care „parchează ca un bou“.

Paginile "Parchez ca un bou" şi "Ai parcat ca un bou" publică poze şi videoclipuri cu cei care parchează pe trotuar, care pun maşina strâmb şi ocupă două locuri sau care ocupă pistele de biciclete. Şoferii mai au mult timp până când să devină educaţi, aşa că Facebook-ul încearcă să-i facă măcar de ruşine.

Pagina "Ai parcat ca un bou" are 7.1200 de like-uri, în timp ce "Parchez ca un bou" are abia 1.500 de like-uri.

Românii sunt taxaţi pentru cum parchează la supermarket, pe trotuar sau în mijlocul bulevardului. De ce?

"Pentru că nu vrem să-ţi ştergem maşina de noroi. Pentru că nu ne interesează dacă ai sau nu loc de parcare, atât timp cât nu ne deranjezi. Pentru că ne-am săturat să vedem maşini de salvare şi pompieri blocate din cauza ta. Nu, nu-ţi îndoim ştergătoarele. Nu-ţi scriem cu cheia pe portieră. Doar îţi oferim 5 minute de reflexie la ceea ce ai făcut", se arată în descrierea paginii "Ai parcat ca un bou".

Câteva poze de pe aceste pagini am pus mai jos.

Puteţi să accesaţi pagina "Ai parcat ca un bou" dând click pe acest link. "Parchez ca un bou" poate fi accesată şi ea, aici. Trimiteţi poze pentru o atitudine civică mai bună.

Când ai maşină mică, parchezi mai uşor. (via Ion-Bogdan Dumitrescu)

image

Alba Iulia...parcarea de la prefectura

image

"Nici pe Calea Victoriei nu sunt locuri de parcare decente. Oamenii parchează, obidiţi, cum pot. Facem precizarea că cele două maşini din partea dreaptă a imaginii sunt parcate. De asemenea, precizăm că descrierile imaginilor sunt de obicei ironice. (via Andreea Pâslaru)"

image
Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite