Cum se câştigă like-uri false pe paginile de Facebook şi ce trebuie să faci ca să nu te trezeşti cu „ştirea zilei” pe profil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paginile de Facebook încearcă prin diverse metode să câştige like-uri suplimentare.
Paginile de Facebook încearcă prin diverse metode să câştige like-uri suplimentare.

Cum câştigi fani în social media? Blogul lui Vali Petcu, zoso.ro, explică dând un exemplu recent despre cum se strâng fani cu ajutorul unor aplicaţii care forţează utilizatorul să dea like dacă doreşte să citească articolul în cauză.

„Acum câteva săptămâni, Realitatea.NET au introdus un rahat de aplicaţie de Facebook prin care rulau nişte ştiri senzaţionale, dar care te forţa să îi dai Like. Aplicaţia le-a adus 100.000 fani în plus.

Gândul au văzut asta şi s-au apucat şi ei de acelaşi lucru: ştiri senzaţionale, promovate pe prima pagină (eventual şi în cancan), pentru care trebuie să dai Like paginii lor ca să le poţi citi”, scrie zoso.ro.

Ce soluţii există pentru a nu mai fi forţat să postăm pe Wall astfel de ştiri? „Dar există soluţii. Una din ele este setarea “Only Me” la întrebarea “cine poate vedea ce pune aplicaţia asta pe wall-ul meu”. Iată mai jos două exemple de aplicaţii care nu vreau să scrie nimic pe wall-ul meu, chiar dacă le-am permis să sugă informaţii despre mine de pe FB”, explică zoso.ro.

Mai multe detalii pe blogul lui Vali Petcu.

Despre acest fenomen prin care se extrag like-uri cu forţa de pe reţelele sociale a scris şi Vlad Ursulean în revista „The Industry”.

Mai multe puteţi citi în „The Industry”:

Aplicaţiile cu zodii, meserii sau suflete pereche sunt aproape întotdeauna vehicule de umflat pagini. Ţepe. Unele dintre ele anunţă că trebuie să dai un like unei anume pagini ca să le poţi utiliza, ceea ce le face în regulă formal vorbind. Totuşi, utilizatorii se conformează îndemnului.

De exemplu, aplicaţia “Câte persoane sunt îndrăgostite de tine acum?” te pune să apeşi pe un buton de like înainte să vezi “rezultatul”, apoi îl postează pe timeline-ul tău şi al prietenilor, invitându-i şi pe ei să dea like.
Pagina la care dau like e de fapt RTV NET, pagina oficială a televiziunii România TV. Ei au ajuns în timp record la494.000 de fani, mulţi dintre ei fiind aduşi fără să ştie de către şapte aplicaţii cu titluri ca “Vezi ce sărut ai!” sau “Câţi copii vei avea”. 

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite