Facebook Magazin

articolul anterior articolul urmator

FOTO Mircea Badea e primul pe Google, dar nu cu cea mai bună caracterizare

0
1 Feb 2013 09:29:11
Autor: Răzvan Băltăreţu
Mircea Badea nu se bucură de cea mai bună imagine pe Google. FOTO Arhivă personală/Facebook
Mircea Badea nu se bucură de cea mai bună imagine pe Google. FOTO Arhivă personală/Facebook

Nu multe persoane se pot lăuda că la o căutare pe Google vor fi pe primul loc în lista rezultatelor, dar Mircea Badea a reuşit această performanţă, chiar dacă nu în cel mai frumos mod.

La căutarea termenului „pupincurist“ pe Google, primul rezultat întors, dintr-o listă cu aproape 50.000 de subiecte, este blogul lui Mircea Badea. Nu este vreun articol special de pe site, ci pagina principală. Ce înseamnă pupincurist? După cum informează site-ul „Dexonline“, un pupincurist este un om linguşitor, servil, slugarnic.

În afară de comicul de situaţie, această căutare nu are prea mare relevanţă. Un exemplu de cum pot fi alterate rezultatele de pe Google (sau de pe oricare alt motor de căutare) este campania „Românii sunt deştepţi“ realizată de McCann Erickson pentru promovarea ciocolatei Rom.

Campania a presupus ca utilizatorii să caute pe Google tot felul de sintagme pozitive despre români, „sunt deştepţi“ fiind principală. Au mai fost „românii sunt frumoşi“ sau „românii sunt inteligenţi“. Între timp, rezultatele au mai pălit, revenind la „proşti“ sau „păduchioşi“, cele iniţiale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii