FOTO Mircea Badea e primul pe Google, dar nu cu cea mai bună caracterizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Badea nu se bucură de cea mai bună imagine pe Google. FOTO Arhivă personală/Facebook
Mircea Badea nu se bucură de cea mai bună imagine pe Google. FOTO Arhivă personală/Facebook

Nu multe persoane se pot lăuda că la o căutare pe Google vor fi pe primul loc în lista rezultatelor, dar Mircea Badea a reuşit această performanţă, chiar dacă nu în cel mai frumos mod.

La căutarea termenului „pupincurist“ pe Google, primul rezultat întors, dintr-o listă cu aproape 50.000 de subiecte, este blogul lui Mircea Badea. Nu este vreun articol special de pe site, ci pagina principală. Ce înseamnă pupincurist? După cum informează site-ul „Dexonline“, un pupincurist este un om linguşitor, servil, slugarnic.

mircea badea pupincurist foto captura adevarul

În afară de comicul de situaţie, această căutare nu are prea mare relevanţă. Un exemplu de cum pot fi alterate rezultatele de pe Google (sau de pe oricare alt motor de căutare) este campania „Românii sunt deştepţi“ realizată de McCann Erickson pentru promovarea ciocolatei Rom.

Campania a presupus ca utilizatorii să caute pe Google tot felul de sintagme pozitive despre români, „sunt deştepţi“ fiind principală. Au mai fost „românii sunt frumoşi“ sau „românii sunt inteligenţi“. Între timp, rezultatele au mai pălit, revenind la „proşti“ sau „păduchioşi“, cele iniţiale.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite