Imaginile spectaculoase care au încălzit inimile americanilor în cea mai grea iarnă din ultimul secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii trec prin cea mai grea iarnă din ultimul secol, dar asta nu înseamnă că nu se poate „profita“ de pe urma ei. O artistă din Washington s-a jucat cu baloanele de săpun în ger şi i-au ieşit câteva imagini spectaculoase.

Angela Kelly, din Washington, a profitat de iarna grea din SUA într-un mod aparte. Împreună cu fiul ei de 7 ani, Kelly a ieşit în frig, înarmată cu toate ingredientele să facă baloane de săpun. Ea a luat şi aparatul foto afară şi s-a apucat să fotografieze structurile delicate pe care gerul le păstra pentru câteva minute, notează BoredPanda. Nu doar că gerul a oprit spargerea baloanelor, dar a şi creat pe suprafaţa acestora câteva structuri impresionante.

image

„Am observat că aceste baloane de săpun îngheaţă înainte să intre în raza directă a soarelui, altfel încep să se topească sau să nu mai îngheţe deloc. Am mai observat că au tendinţa de a imploda, creând în acelaşi timp structuri noi. Uneori, s-au spart precum nişte ouă, pe jumătate“, a spus Kelly. Mai jos sunt câteva dintre imaginile pe care Angela Kelly le-a publicat online şi care au ajuns cunoscute pe întreg Internetul.

Temperaturile din SUA au ajuns la un nivel atât de scăzut anul acesta, încât a fost mai cald pe Marte decât în unele oraşe ale Americii. Roverul de pe Marte transmite date potrivit cărora temperaturile înregistrate pe „Planeta Roşie“ variază între -25 şi  -31 de grade Celsius, în timp ce în Statele Unite temperaturile au ajuns până la -37 de grade Celsius. În oraşul american Chicago, nivelul temperaturii a fost atât de scăzut încât ursul polar de la Grădina Zoologică a fost adăpostit în interior.

Vremea deosebit de geroasă a fost pusă pe seama vortexului polar, fenomen creat de o rotaţie în sens invers a aerului dens şi rece, de origine polară, care a dus la prăbuşirea temperaturilor în numai câteva ore cu 45 de grade în New York şi în Washington, potrivit BBC. Meteorologii estimează că în jur de 187 de milioane de oameni au fost afectate de frig marţi.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite