Pagină de susţinere pe Facebook pentru Alina Dobrin, handbalista acuzată de lesbianism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Dobrin, handbalista care a fost acuzată de „lesbianism“
Alina Dobrin, handbalista care a fost acuzată de „lesbianism“

Alina Dobrin, fostă componentă a naţionalei de handbal a României, a fost acuzată săptămâna trecută de soţul ei, Robert Păcuraru, că ar avea o relaţie cu o femeie. Scandalul de lesbianism a împărţit taberele şi a provocat şi dezbateri pe tema vieţii private a lesbienelor şi homosexualilor.

Ca formă de susţinere pentru Alina Dobrin, pe Facebook a fost creată o pagină numită „Alina Dobrin, you do not walk alone“ (Alina Dobrin, nu eşti singură).

Descrierea sună în felul următor: „Solidari cu Alina Dobrin, acuzată pentru orientarea ei sexuală. A fi lesbiană nu este o crimă sau o problemă pentru societate, este un drept personal care nu trebuie justificat sau judecat public“, scrie pe pagină.

„Am creat acest grup în urma mizeriei vehiculate în ultimele zile la adresa Alinei Dobrin, acuzată de lesbianism. Poate că este prea puţin pentru a lupta împotriva unei asasinări simbolice care încalcă drepătul la viaţa privată şi alegere personală a stilului de viaţă. Dar nemernicia şi ignoranţa care stau în spatele urii pot să dea impresia că suntem puţâini sau nu existăm cei care credem că orientarea sexuală nu este o problemă morală pentru societate, nu este o crimă şi nici măcar o justificare pentru a judeca un individ“, mai scriu creatorii paginii deschise ieri.

image

Împotriva reacţiilor din presă şi din spaţiul public a reacţionat chiar şi organizaţia Active Watch. „ActiveWatch, în calitatea sa de organizaţie ce promovează libera comunicare în interes public, condamnă modul neprofesionist în care o parte a mass media a relatat cazul divorţului sportivei Alina Dobrin şi, în subsidiar presupusele “cazuri de lesbianism” în rândul cluburilor de handbal feminin. Majoritatea ştirilor despre acest subiect încalcă flagrant dreptul la viaţă privată şi la demnitate al persoanelor implicate în procesul de divorţ şi insinuează existenţa unei legături între orientarea sexuală şi predispoziţia pentru comiterea abuzurilor sexuale“, se arată într-un comunicat Active Watch.

„Iniţierea de anchete jurnalistice în vederea demascării “cazurilor de lesbianism” în handbalul feminin românesc nu se justifică din perspectiva interesului public, iar maniera senzaţionalistă în care subiectul este tratat indică intenţia jurnaliştilor de a obţine audienţă într-un mod facil şi nu vreo intenţie de a atrage atenţia asupra unei situaţii ce poate afecta viaţa unei comunităţi sau performanţa sportivă.“, mai scriu aceştia.

Alina Dobrin a jucat 154 de meciuri pentru naţionala României şi a marcat 418 goluri. Alina Dobrin Păcuraru (36 de ani), care joacă în acest moment la CSM Bucureşti a fost citată la Judecătoria Sectorului 6 din Bucureşti în procesul de divorţ intentat de soţul ei. Robert Păcuraru (35 de ani) vrea să se despartă de soţia pe care o acuză că are o relaţie secretă cu o altă persoană de sex feminin.
 

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite