Reacţii ironice la „invazia” din Regatul Unit: „Un britanic înghite, în medie, 8 bulgari în timp ce doarme, în prima săptămână din 2014”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine în care erau prezentate numărul imigranţilor care vor veni din România şi Bulgaria în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2014 FOTO Facebook
Imagine în care erau prezentate numărul imigranţilor care vor veni din România şi Bulgaria în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2014 FOTO Facebook

Ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii din UE pentru cetăţenii români şi bulgari a dus un val de articole orientate împotriva persoanelor din cele două ţări, presa din Marea Britanie înaintând cifre ale „invaziei” care nu s-au adeverit. Pe reţele sociale, „invazia” eşuată a inspirat utilizatorii să se întreacă în glume atât pe seama românilor şi a bulgarilor, cât şi a presei.

„BuzzFeed” a prezentat un număr impresionat de postări care au circulat pe reţelele sociale.

image

FOTO: dailymail.co.uk

Titlurile anumitor ziare din Marea Britanie susţineau că toate zborurile din Bulgaria cu destinaţia finală Marea Britanie au fost rezervate, pe 1 ianuarie începând marea migraţie celor din est.

image

Iain Duncan Smith, parlamentar britanic, a încercat să-i „încurajeze” şi să-i amuze pe locuitorii arhipelagului, asemuind românii şi bulgarii cu „romulanii” - rasa humanoidă din seria „Star Trek”. „Să aveţi un An Nou fericit şi să încercaţi să nu vă îngrijoraţi atât de tare din cauza imigranţilor romulani care ajung mâine” (miercuri, 1 ianuarie, n.r.)

image

Au urmat, în mod firesc, glumele făcute de britanici, pe Twitter, privind informaţiile eronate lansat de tabloide. „Draga Daily Mail, m-am trezit în această dimineaţă să-mi găsesc copiii vorbind bulgară. Vă rog, daţi-mi un sfat.” 

image

„Tocmai am numărat 15 bulgari în livingul meu şi nici măcar n-am ajuns la români. Tu ce scor ai?”

image

„Un britanic înghite, în medie, 8 bulgari în timp ce doarme, în prima săptămână din 2014”

   

image

   

„Am coborât în bucătărie pentru micul dejun. Niciun român sau bulgar aici. Sunt dezamăgit”

image

   

„La naiba! Nu găsesc o masă liberă în bar din cauza celor nouă milioane de români şi bulgari de aici. Ştiam că ar fi trebui să ajung aici înainte de miezul nopţii” (înainte de ridicare restricţiilor de pe piaţa muncii, care a avut loc pe 1 ianuarie, imediat după trecerea în Noul An, n.r.)

image

Imagine care prezintă „milioanele de est-europeni sosiţi pe un aeroport britanic”. FOTO: Twitter

Citeşte şi:

FOTO EXCLUSIV Acasă la singurul român care a invadat Marea Britanie

Parlamentarii britanici i-au aşteptat pe imigranţii români pe aeroport, la sosirea în Anglia

Adevărul Live, despre „invazia” românilor în Marea Britanie. Damian Drăghici: Imigranţii sunt nişte eroi

Marea Britanie, în aşteptarea „invaziei” care nu a avut loc

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite