Concertul Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam
Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam

Ultima zi din ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu se încheie cu concertul Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, la Sala Palatului, de la ora 19.30. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Tugan Sokhiev. Adevărul.ro va transmite acest concert, de la 19.30.

Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam este cotată drept una dintre cele mai bune orchestre din lume. Lăudată de critică, aplaudată de public şi impusă la nivel global ca una dintre cele mai bune orchestre ale lumii, Royal Concertgebouw este o instituţie în sine, care şi-a asumat ca misiune să conecteze şi să îmbogăţească oamenii oferindu-le o experienţă muzicală sublimă. ”Toţi membrii personalului sunt angajaţi pe deplin în această misiune” – declară ei. ”Ambiţia noastră este să scriem istoria muzicii, continuând să fim în liga de top a orchestrelor din lume. Preţuim natura privată a afacerii noastre - suntem responsabili pentru 95% din veniturile proprii şi ne propunem să păstrăm Concertgebouw în starea sa cea mai bună pentru generaţiile care vin”.

Concertgebouw a creat o adevărată tradiţie prin concertele sale devenite legendare, cu nume ilustre din muzica clasică, jazz şi muzica world, precum Gustav Mahler, Richard Strauss, Bernard Haitink, Yehudi Menuhin, Jessye Norman, Vladimir Horowitz, Cecilia Bartoli, Louis Armstrong, Sting şi mulţi alţii.

La pupitrul dirijoral va fi Tugan Taymourazovitch Sokhiev (născut în Ossetia, în 1977). Sokhiev s-a format la Conservatorul din Sankt Petersburg. Prima operă dirijată de Tugan Sokhiev a fost o producţie cu La Bohème, în Islanda. A fost remarcat de Anthony Freud, directorul general al Welsh National Opera (WNO), care l-a numit director muzical pentru cinci ani. Primele opere cu WNO în calitate de dirijor au fost Don Giovanni, Cavalleria Rusticana şi I Pagliacci. În 2005, Sokhiev a devenit dirijor principal şi consilier muzical la Orchestre National du Capitole de Toulouse. A primit premiul „Révélation musicale de l'année”. În septembrie 2010, a fost numit dirijor principal şi director artistic al Deutsches Symphonie-Orchester Berlin (DSO Berlin). În ianuarie 2014, Sokhiev preia directoratul muzical al Teatrului Bolshoi.

În program: Variaţiuni pe o temă de Haydn  – de J. Brahms, Uvertura în la major pe teme populare româneşti – de George Enescu şi Simfonia I în sol minor, „Visuri de iarnă” - de P.I. Ceaikovski.

Citiţi şi:

Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam încheie duminică seară Festivalul Enescu

În program: Variaţiuni pe o temă de Haydn  – de J. Brahms, Uvertura în la major pe teme populare româneşti – de George Enescu şi Simfonia I în sol minor, „Visuri de iarnă” - de P.I. Ceaikovski.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite