Câştigătorul Concursului „George Enescu“, violonistul Ştefan Tarara, la Adevărul Live, de la 14.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violonistul Ştefan Tarara, câştigător al ediţiei din 2014 a Concursului Internaţional „George Enescu“ vorbeşte, la Adevărul Live, despre concertul său de sâmbătă şi despre legătura cu muzica lui George Enescu.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Violonist de origine română stabilit în Germania, este unul dintre cei mai talentaţi tineri muzicieni europeni, remarcându-se prin siguranţa interpretarilor sale şi prin tehnica de înalt nivel ce l-a adus în prim-planul lumii muzicale internaţionale.

S-a născut pe 2 mai 1986 la Heidelberg într-o familie cu tradiţii muzicale şi a absolvit masteratul în interpretare specializată pentru solişti, cu note maxime, la Universitatea de Muzică din Zurich. Studiul viorii l-a început însă la vârsta de 4 ani, talentul său deosebit ieşind în evidenţă la 10 ani, când a interpretat dificilul Concert nr. 2 de Henryk Wieniawski.

Laureat al unor concursuri prestigioase precum Concursul Internaţional de Vioară „R. Lipizer” sau Concursul Internaţional “George Enescu” şi câştigător al altor premii importante la competiţii de anvergură, concertează în calitate de solist alături de orchestre precum SWR Radio Orchestra, Münchner Rundfunkorchester, RTV Symphony Orchestra Ljubljana sau China National Symphony Orchestra, bucurându-se de aprecierile lumii muzicale internaţionale.

Abordând aproape toate marile opusuri destinate viorii, Ştefan Tarara este invitat deja să susţina cursuri de măiestrie în Europa, din 2014 devenind asistentul lui Zakhar Bron în Interlaken, Elveţia. De asemenea este colaborator în calitate de concertmaistru al unor ansambluri precum Orchestra Filarmonicii din Mannheim sau Orchestra de Cameră „Hulencourt“. (sursa: www.societateamuzicală.ro)

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite