LIVE VIDEO Ion Marin şi London Symphony Orchestra, în direct pe adevarul.ro, de la ora 20.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, de la ora 20.00, pe scena Sălii Mari a Palatului vor urca dirijorul Ion Marin şi London Symphony Orchestra, cu un program care cuprinde lucrări de Enescu, Grieg şi Stravinski. Solist - Lars Vogt, pian. Concertul va fi transmis integral, în direct pe adevarul.ro.

O personalitate cu adevărat fascinantă de de scena muzicală a lumii, Ion Marin este unul dintre puţinii dirijori care a ajuns să deţină o repuaţie internaţionala in atât în opera cât şi în domeniul simfonic.

Născut în România, maestrul Ion Marin a studiat compoziţia, pianul şi arta dirijorală la Academia de Muzica George Enescu şi la Mozarteum în Salzburg. Educaţia sa include, de asemenea, studii în filozofie şi istoria religiilor. Primul său post de conducere a fost de director muzical al Filarmonicii Transilvania, la vârsta de 21 de ani.

În 1986 a plecat din Romania, în acea vreme sub regim communist, şi şi-a început o viaţă nouă şi o carieră muzicală în Austria, unde a primit şi cetăţenie din partea autorităţilor austriece. Şi-a început activităţile în timpul mandatului maestrului Claudiu Abbado (1987-1991) şi mai apoi a devenit dirijor resident al Operei de Stat din Viena. acest timp, Ion Marin a dirijat un repertoriu variat de opera, colaborând cu solişti de renume precum Luciano Pavarotti, Agnes Baltsa, Jose Carreras, Gundula Janowitz, Herman Prey, Nicolai Ghiaurov, Edita Gruberova, Giuseppe Taddei şi Mirella Freni.

Reputaţia lui în aria simfonică l-a plasat ca dirijor la aproape toate dintre cele mai mari orchestre europene, inclusiv Berliner Philharmoniker, Leipzig Gewandhaus, London Symphony, Staatskapelle Desden, Bayerischer Rundfunk, Philharmonia London, Orchestra della Santa Cecilia, Orchestre National de France, St Petersburg Philharmonic, Budapest Festival Orchestra, Czech Philharmonic, precum şi multe altele din întreaga lume. El apare în mod regulat în Japonia, unde conduce Simfonia NHK şi Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra.

Activităţile dirjorale din cadrul operei întreprinse de maestrul Marin au inclus noi producţii Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Deutsche Oper Berlin, Munich State Opera, Opera Bastille, Royal Danish Opera, San Francisco Opera, Teatro Real Madrid, Hamburg State Opera, Teatro La Fenice, Zurich Opera şi Rossini Opera Festival. Împreună cu celebrul Giorgio Strehler a inaugurat Nuovo Piccolo Teatro din Milano, cu o producţie legendară, Così fan tutte (1998).

image

A colaborat cu mulţi dintre cei mai mari cântăreţi din lume, inclusiv Placido Domingo, Angela Gheorghiu, Renee Fleming, Waltraud Meier, Jessye Norman, Cecilia Bartoli, Jonas Kaufmann, Thomas Hampson, Ruggero Raimondi, Roberto Alagna şi Dmitri Hvorostovsky.

Lars Vogt (foto dreapta) s-a impus rapid drept unul dintre pianiştii de frunte ai generaţiei sale. Născut în oraşul german Düren în 1970, a ajuns prima oară în atenţia publicului când a câştigat locul 2 la Concursul Internaţional de Pian din Leeds în 1990. S-a bucurat de o carieră variată timp de peste 20 de ani. Versatilitatea sa artistică se întinde de la nucleul repertoriului clasic (Mozart, Beethoven, Schumann şi Brahms) până la romantici (Grieg, Ceaikovski şi Rahmaninov) trecând prin uimitorul Concert al lui Lutoslawski. Muzician de cameră activ, Lars Vogt lucrează tot mai mult în prezent cu orchestre, atât în calitate de dirijor, cât şi conducând orchestra din faţa pianului.

image

London Symphony Orchestra este considerată ca fiind una dintre cele mai importante orchestre din lume. De la înfiinţarea sa în 1904, a atras mereu artişti de excepţie din toate colţurile lumii, dintre care mulţi au cariere înfloritoare, fie acestea pe segmentul solo, muzică de cameră sau activităţi didactice, pe lângă activitatea lor în orchestră.

Lotul LSO de solişti şi dirijori nu are egal şi îi include pe Valery Gergiev – Dirijor Principal, André Previn – Dirijor Laureat, Daniel Harding şi Michael Tilson Thomas – Dirijiori Principali Invitaţi . Bernard Haitink, Pierre Boulez şi Sir Simon Rattle sunt, de asemenea, oaspeţi fideli ai orchestrei.

LSO se mândreşte cu statutul său de orchestra-rezident la Barbican în Londra, susţinând peste 70 de concerte pe an pentru publicul său de la Londra şi alte 70 de concerte în turnee din străinătate, prosperând pe marginea stabilităţii oferită de reşedinţa sa permanentă din 1982. În plus, orchestra desfăşoară o rezidenţă anuală de succes la Lincoln Centre, New York, şi este orchestră-rezident la nivel internaţional a sălii Pleyel din Paris, concertând ,de asemenea, în mod regulat, în Japonia şi Orientul Îndepărtat, precum şi în toate marile oraşe ale Europei . Între 2010-2013 LSO a fost orchestră-rezident la Aix-en-Provence Festival.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite