LIVE VIDEO Lucerne Symphony Orchestra îi interpretează pe Enescu, Mozart şi Haydn, în direct pe adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucerne Symphony Orchestra
Lucerne Symphony Orchestra

Ziua 18 a Festivalului „George Enescu” îi va aduce la Ateneul Român pe Enescu, Mozart şi Haydn, iar de la ora 19.30, Die Münchner Philharmoniker se va auzi la Sala Palatului, alături de Katia şi Marielle LabÈque, la pian. Vă invităm să urmăriţi concertele din această seară în transmisiune directă pe adevarul.ro.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (1-28 septembrie), concertele şi evenimentele vor fi transmise în direct pe adevarul.ro, fiind preluate de la posturile Televiziunii Române (TVR1, TVR2, TVR+ şi TVR HD).

Pe perioada celor două săptămâni rămase, studioul „Adevărul LIVE” se va afla în Piaţa Festivalului, acolo unde vă aşteptăm şi pe dumneavoastră să savuraţi o băutură caldă în cortul „Adevărul”, să răsfoiţi revistele trustului „Adevărul Holding” (Dilema Veche, Historia, Foreign Policy şi OK! Magazine România) sau să vă relaxaţi cu lectura cărţilor din colecţia „Adevărul”.

Începând din 16 septembrie, vizitatorii pot intra în direct, din cortul amenajat în Piaţa Festivalului, în emisiunile „Adevărul Live”, găzduite de jurnalistul Cezar Paul Bădescu. Pe lângă tradiţionalele emisiuni transmise zilnic la 11.00 şi 15.00, pe adevarul.ro, vom avea o serie de transmisii zilnice alături de invitaţi din lumea muzicii, de artişti, de bloggeri adevarul.ro, dar şi de oameni cu poveşti interesante, prezenţi în Piaţa Festivalului. Prima emisiune din studioul „Adevărul Live” l-a avut ca invitat pe violonistul Alexandru Tomescu.

Pe 17 septembrie, jurnalistul Cezar Paul Bădescu a intrat în direct cu dirijorul Tiberiu Soare, în a doua emisiune transmisă din Piaţa Festivalului, începând cu orele 18.30. 

Invitatul emisiunii de miercuri, 18 septembrie, este Sever Voinescu, avocat şi editorialist, ale cărui cronici le puteţi citi şi pe blogul său de pe adevarul.ro, „Cronicile unui meloman fără partitură

Intraţi în dialog la „Adevărul Live” chiar din inima Festivalului „George Enescu”, acolo unde va răsuna muzica nepieritoare a unor artişti precum Ceaikovski, Mozart, Vivaldi, Bach, Strauss, Enescu, Dvořák sau Rachmaninov.   

Programul zilei de azi

Ora 17.00 Seria "Recitaluri şi concerte camerale"
Ateneul Român
LUCERNE SYMPHONY ORCHESTRA Transmisie directă enescu.tvr.ro
Dirijor: JAMES GAFFIGAN 
Solist: FAZIL SAY - pian
Program:
G. Enescu - Issis (orchestraţie de Pascal Bentoiu - după schiţele compozitorului)  - durata aprox. 20 min.
Cu participarea Corului de cameră "PRELUDIU" al Centrului Naţional de Artă "Tinerimea Română"
Dirijor: VOICU ENĂCHESCU
W.A. Mozart - Concertul nr. 21 pentru pian şi orchestră în Do Major K.467  - durata aprox. 35 min.
J. Haydn - Simfonia nr. 104 în Re Major H.1/104 "Londra"  - durata aprox. 30 min.

Ora 19.30 Seria "Mari orchestre ale lumii"
Sala Mare a Palatului
DIE MÜNCHENER PHILHARMONIKER Transmisie directă enescu.tvr.ro 
Dirijor: SEMYON BYCHKOV
Soliste: KATIA şi MARIELLE LABÈQUE - pian
Program: 
M. Ravel - Suita pentru pian "Le Tombeau de Couperin" (1918)  - durata aprox. 28 min.
F. Poulenc - Concertul pentru două piane în re minor FP 61  - durata aprox. 23 min.
C. Franck - Simfonia în re minor  - durata aprox. 40 min.

Showbiz



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite