LIVE VIDEO Staatskapelle Dresden cântă Enescu, în direct pe adevarul.ro, de la ora 19.30

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, la Sala Mare a Palatului, Staatskapelle Dresden, se va afla pe scenă sub bagheta lui Christian Thielemann şi alături de solistul Yefim Bronfman, la pian. Întregul concert poate fi urmărit live pe adevarul.ro.

Christian Thielemann a devenit dirijor principal la Staatskapelle Dresden începând cu stagiunea 2012/13. Pentru publicaţia F.A.Z., el i-a inspirat pe muzicienii din această „faimoasă şi miraculoasă harpă să atingă culmi muzicale noi” prin lăudatele sale concerte inaugurale.

Este deosebit de cunoscut în întreaga lume în special pentru remarcabilele sale interpretări ale muzicii romantice germane, atât la operă, cât şi în sala de concert. Debutul său la Bayreuth s-a produs în 2000, iar de atunci a revenit anual pentru a produce interpretări definitive ale operei wagneriene. Pentru concertul său cu »Die Frau ohne Schatten« a lui Richard Strauss la Salzburg Festival din 2011, Thielemann a fost votat »Dirijorul Anului« de către revista »Opernwelt«. Ciclul Brahms realizat împreună cu Staatskapelle va apărea atât pe CD, cât şi pe DVD, iar cu Vienna Philharmonic Orchestra a realizat înregistrările complete ale simfoniilor lui Beethoven.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (30 august - 20 septembrie), concertele şi evenimentele vor fi transmise în direct pe adevarul.ro, fiind preluate de la posturile Televiziunii Române (TVR1, TVR2, TVR+ şi TVR HD).

Festivalul George Enescu. Programul zilei de azi

19.30

Mari Orchestre ale lumii

Sala Mare a Palatului

Staatskapelle Dresden

Dirijor: CHRISTIAN THIELEMANN

Solist: YEFIM BRONFMAN – pian

Program:

Enescu – Simfonia de cameră pentru 12 instrumente soliste op. 33 în Mi Major

Beethoven – Concertul nr.3 pentru pian şi orchestră în do minor op. 37

Bruckner – Simfonia Nr. 6 în La Major

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite