Mihai Ritivoiu concertează în seria ”Pianişti ai lumii” la Biserica St. Martin in the Fields din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ritivoiu
Mihai Ritivoiu

Muzica lui George Enescu răsună în Biserica St. Martin in the Fields, interpretată de pianistul Mihai Ritivoiu, laureat al ediţiei 2011 a Concursului Internaţional ”George Enescu”

Cea mai cunoscută serie de concerte de la St. Martin in the Fields, ”Pianişti ai lumii”, îl are ca invitat în 27 septembrie pe pianistul român Mihai Ritivoiu. Acesta va susţine un recital în celebra Biserică din centrul Londrei, cu lucrări din creaţia compozitorilor George Enescu, Domenico Scarlatti, Frederick Chopin, Maurice Ravel.

Mihai Ritvoiu s-a născut în 1989 la Bucureşti şi a început studiul pianului la vârsta de 6 ani. În 2012 a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa pianistului Viniciu Moroianu, iar în prezent este masterand al Guildhall School of Music and Drama din Londra, la clasa pianistei Joan Havill. A participat de asemenea la master-class-uri cu Dmitri Bashkirov, Dominique Merlet şi Richard Goode şi s-a bucurat de asemenea de sfaturile şi îndrumarea maestrului Valentin Gheorghiu.

Câştigător al Concursului Naţional ”Dinu Lipatti” în 2010 şi laureat al Concursului Internaţional ”George Enescu” în 2011, a fost invitat să înregistreze Concertul nr.2 pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov pentru Societatea Română de Radiodifuziune, sub bagheta lui Gheorghe Costin.

Activ ca solist şi interpret de muzică de cameră, Mihai Ritivoiu a apărut deja pe scene din România, Marea Britanie, Italia, Franţa şi Elveţia. O apariţie recentă a fost recitalul susţinut în studioul ”Ernest Ansermet” din Geneva, transmisă în direct la Radio Suisse Romande – Espace 2. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite