LIVE VIDEO „Virtuozii“ din Bucureşti, dirijaţi de Maxim Vengerov, concertează marţi, 24 septembrie, la Ateneul Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maxim Vengerov cântă pe vioara Stradivarius ex-Kreutzer din 1727 şi va dirija Orchestra „Virtuozii“ din Bucureşti
Maxim Vengerov cântă pe vioara Stradivarius ex-Kreutzer din 1727 şi va dirija Orchestra „Virtuozii“ din Bucureşti

De la primele apariţii, concertele Orchestrei de Cameră „Virtuozii“ din Bucureşti au fost considerate de către public şi presa de specialitate evenimente muzicale de excepţie. Repertoriul orchestrei cuprinde o largă paletă stilistică din sec. al XVI-lea şi până la muzica din zilele noastre, dar repertoriul de bază rămâne cel clasic, cu accente asupra creaţiei lui Joseph Haydn şi a compozitorilor germani din Transilvania.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (1-28 septembrie), concertele şi evenimentele vor fi transmise în direct pe adevarul.ro, fiind preluate de la posturile Televiziunii Române (TVR1, TVR2, TVR+ şi TVR HD).

Pe perioada ultimei săptămâni, studioul „Adevărul LIVE” se va afla în Piaţa Festivalului, acolo unde vă aşteptăm şi pe dumneavoastră să savuraţi o băutură caldă în cortul „Adevărul”, să răsfoiţi revistele trustului „Adevărul Holding” (Dilema Veche, Historia, Foreign Policy şi OK! Magazine România) sau să vă relaxaţi cu lectura cărţilor din colecţia „Adevărul”.

Începând din 16 septembrie, vizitatorii pot intra în direct, din cortul amenajat în Piaţa Festivalului, în emisiunile „Adevărul Live”, găzduite de jurnalistul Cezar Paul Bădescu. Pe lângă tradiţionalele emisiuni transmise zilnic la 11.00 şi 15.00, pe adevarul.ro, vom avea o serie de transmisii zilnice alături de invitaţi din lumea muzicii, de artişti, de bloggeri adevarul.ro, dar şi de melomani cu poveşti interesante, prezenţi în Piaţa Festivalului. Prima emisiune din studioul „Adevărul Live” l-a avut ca invitat pe violonistul Alexandru Tomescu.

Pe 17 septembrie, jurnalistul Cezar Paul Bădescu a intrat în direct cu dirijorul Tiberiu Soare, în a doua emisiune transmisă din Piaţa Festivalului, începând cu orele 18.30. 

Invitatul emisiunii de miercuri, 18 septembrie, a fost Sever Voinescu, avocat şi editorialist, ale cărui cronici le puteţi citi şi pe blogul său de pe adevarul.ro, „Cronicile unui meloman fără partitură

Pe 19 septembrie, Zoltán András a venit la cortul „Adevărul”, iar pe 20 septembrie, Cezar Paul-Bădescu a stat de vorbă cu Dan Dediu, compozitor şi blogger adevarul.ro. 

Weekendul l-a adus în cortul „Adevărul” pe unul dintre cei mai renumiţi dirijori români, Christian Badea, iar pe 23 septembrie, Cezar Paul Bădescu a discutat în direct cu parte din tinerii talentaţi care au urcat pe scena din Piaţa Festivalului. Îl puteţi asculta pe violonistul Mircea Dumitrescu, în vârstă de doar 15 ani.  

Intraţi în dialog la „Adevărul Live” chiar din inima Festivalului „George Enescu”, acolo unde va răsuna muzica nepieritoare a unor artişti precum Ceaikovski, Mozart, Vivaldi, Bach, Strauss, Enescu, Dvořák sau Rachmaninov. 


Programul de azi

Ateneul Român 17:00

„VIRTUOZII“ din BUCUREŞTI

Dirijor şi solist: MAXIM VENGEROV 

Program:

Johann Sebastian Bach – Concertul pentru două viori şi orchestră în re minor BWV 1043

Solişti: MAXIM VENGEROV – vioară

           VLAD STĂNCULEASA – vioară

Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră în Sol Major K 216

Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră în La Major K 219 „Turkish“

Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 41 în Do Major K 551 „Jupiter“

  

Sala Mare a Palatului 19:30

ROYAL STOCKHOLM PHILHARMONIC ORCHESTRA

Dirijor: SAKARI ORAMO 

Solist: JULIAN RACHLIN – vioară

Program:

George Enescu – Suita nr. 2 pentru orchestră în Do Major op. 20 

Igor Stravinski – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major

Jean Sibelius – Simfonia nr. 1 în mi minor op. 39

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite