2 iunie 2013. Ziua naţională SkirtBike

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Evenimentul SkirtBike Bucureşti nu se reprogramează, în ciuda vremii instabile. Recomandăm o pelerină sau umbrelă, încălţăminte comodă, lumini la bicicletă şi/sau elemente reflectorizante. Posibilităţi de mici averse de ploaie sunt până în ora 16.00. La 16.00 se pleacă pe traseu."

Mesaj postat pe pagina de Facebook a evenimentului înainte ca acesta să înceapă. Duminică, 2 iunie. Afară începuse deja să plouă. Furtună în toată regula. 

Ce a urmat?

Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Sibiu, Timişoara, 11 oraşe, cu Bucureştiul 12, şi-au aliniat bicicletele în aceeaşi zi pentru a sărbători SkirtBike – o defilare elegantă pentru doamne şi domnişoare. Pentru a încuraja şi promova folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ şi de agrement.

Ploaia s-a prezentat regulamentar, pe dupa-amiaza şi la Bucureşti. Tradiţia spune că bicicliştii nu dau uşor înapoi, poate şi datorită bicicletelor cu frâne... „în pedale”. Pelerinele şi umbrelele colorate s-au activat, protejand cât mai mult coşurile pline cu flori, cireşe sau prăjituri. Am plecat de la Statuia lui Alexandru Ioan Cuza, din Parcul IOR şi după vreo oră (zău că nici nu am conştientizat cât a ţinut), am ajuns la destinaţie, în Parcul Herăstrău. 

A fost o plimbare de pomină, prin ploaie, o experienţă minunată. Basmaua mea nu a făcut faţă, umbrela i-a luat locul la un moment dat. Nu ştiu ca vreuna dintre cele aproape 300 de participante să fi abandonat pe traseu. Recunosc, după toată aventura asta, am dormit neîntoarsă trei ore. 

De ce am făcut asta?

Pentru că se poate. Şi ar mai fi un motiv: din plăcere. Sunt două ingrediente care fac din SkirtBike o comunitate puternică. O idee care a crescut atât de mult în ultimii ani. Un eveniment care, începând de anul acesta, merge la export: în Atena şi Bruxelles. 

Detalii, fotografii: facebook.com/skirtbike

Preluat şi pe  http://www.alinagorghiu.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite