Politică

articolul anterior articolul urmator

31 de personalităţi din Capitală, scrisoare de susţinere pentru Firea. Printre semnatari: Arşinel, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase, Eugen Simion, Sanda Ladoşi

56
9 Sep 2018 11:52:44
Autor: Dan Anghel
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Mai multe personalităţi din lumea medicală, artistică şi culturală a Capitalei au semnat o scrisoare deschisă prin care îşi exprimă solidaritatea cu primarul general Gabriela Firea. Scrisoarea vine în contextul disputei dintre Gabrilea Firea şi Liviu Dragnea.

„La doi ani de la preluarea mandatului de Primar General al Municipiului Bucureşti de către doamna Gabriela Firea, în contextul actual, în care se produc îngrijorătoare derapaje de la etica şi moralitatea publică, derapaje care pot produce grave distorsiuni în aprecierea obiectivă a valorii reale a activităţii desfăşurate, considerăm de datoria noastră să menţionăm faptul că suntem o echipă şi împreună am pus bazele multor proiecte importante pentru bucureşteni.

Acest lucru a fost posibil datorită faptului că am avut lângă noi un om care apreciază la adevarata valoare munca noastră.

Doamna Gabriela Firea a avut încă din primele zile de mandat o viziune clară în ceea ce priveşte viaţa culturală şi sportivă a Capitalei.

Bilanţul de la jumătatea mandatului este extrem de pozitiv şi rezultatele obţinute sunt peste aşteptări, datorită atenţiei speciale cu care au fost create condiţiile necesare actului artistic.

Instituţiile de artă şi cultură din Bucureşti au beneficiat, în aceşti doi ani, de bugete generoase în contextul proiectelor propuse şi a investiţiilor programate.

S-au finalizat lucrările de consolidare a teatrelor: Evreiesc de Stat şi Ion Creangă. Au fost demarate procedurile pentru consolidarea clădirilor care adăpostesc teatrele: Mic şi Nottara.

De asemenea, schemele de personal, reduse cu câţiva ani în urmă, au revenit la dimensiunea normală, absolut necesară pentru realizarea programelor cultural-artistice.

În urma suplimentării de posturi, peste 150 de actori tineri au fost angajaţi în teatrele bucureştene.

La iniţiativa doamnei primar general au fost înfiiţate instituţii noi de cultură, spre exemplu: Teatrul Dramaturgilor Români, Centrul Cultural - Lumina, Centrul Cultural - Dinu Lipatti.

De asemenea, după trei ani de depozitare în condiţii improprii, în martie 2017, obiectele şi cărţile de patrimoniu ale Muzeului Naţional al Literaturii Române au fost prezentate publicului bucureştean într-o formulă modernă şi interactivă.

În urma întâlnirilor de lucru de la Primăria Capitalei, s-a produs o schimbare majoră în relaţiile dintre managerii instituţiilor de cultură şi artă. Am fost invitaţi să dezvoltăm un climat de comunicare sinceră şi directă, care a produs o colaborare strânsă între noi.

Niciodată n-am fost mai uniţi ca acum şi pentru prima oară simţim, cu adevătat, că facem parte din echipă.

Proiectele pentru Centenar au fost discutate şi elaborate împreună, am proiectat pentru anul viitor un Festival al teatrelor bucureştene şi o revistă de specialitate, am avut întâlniri lunare în care am dezbătut problemele comune şi am căutat modalităţi optime de rezolvare. S-au propus modificări legislative şi, pentru prima oară, demersurile noastre au fost ascultate şi sprijinite. A fost creat cadrul optim pentru realizarea unor viitoare coproducţii şi parteneriate. Exemplu: Teatrul de Comedie şi Muzeul Literaturii , Teatrul Mic şi Teatrul Odeon.

Dar poate cea mai importantă realizare pe care doamna Primar General a determinat-o, a fost instaurarea unui climat de linişte şi echilibru, în care să nu existe vreo grijă pentru subvenţia necesară sau vreo intervenţie care să cenzureze în vreun fel produsul cultural-artistic.

Acest climat s-a adresat în principal, creatorilor, cărora le-au fost puse la dispoziţie cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea activităţilor specifice.

Aceste valori obţinute cer continuitate! Sunt prevăzute, în următorii doi ani, proiecte importante cultural-artistice. Ele trebuie continuate şi finalizate. Orice pertubare a unui drum solid, care se îndreaptă către o direcţie justă, este o mare eroare. Ceea ce s-a realizat trebuie apărat, iar judecata obiectivă nu trebuie înlocuită cu judecata preferenţială. Perfomanţele doamnei Primar General, Gabriela Firea, după doar doi ani de mandat, trebuie respectate, apărate şi continuate.

Semnatari

Silviu Anghelescu, profesor universitar, Alexandru Arşinel, director Teatrul de revistă, Constantin Tănase, Alice Barb, director Centrul Cultural, Dinu Lupatti, Marius Bodochi, Gelu Colceag, director Teatrul Mic, George Costin, director Centrul Cultural Lumina, Ioan Cristescu, director Muzeul Naţional al Literaturii Române, Monica Davidescu, Mircia Dumitrescu, membru al Academiei Române, Victor Ioan Frunză, regizor, Felicia Filip, director Opera Comica pentru copii, Adrian Gazdaru, director Teatrul Excelsior, Horia Gârbea, director Teatrul Dramaturgilor Români, Lucian Ghimişi, director ARCUB, Sanda Ladoşi, director adj, Circul Metropolitan Bucureşti, Elisabeta Lipă, preşedinte Federaţia Română de Canotaj, Adrian Majuru, director Muzeul Municipiului Bucureşti, George Mihaiţă, director Teatrul de Comedie, Vasile Muraru, director artistic al Teatrului de Revistă, Constantin Tănase, Ilie Năstase, Beatrice Rancea, regizor, Eugen Simion, membru al Academiei Române, Chris Simion, Maya Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române, Bogdan Stanoevici, director Circul Metropolitan Bucureşti, Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, Gabriela Szabo, director general al Clubului Sportiv al Municipiului Bucureşti, Cristian Şofron, director Teatrul Odeon, Aurelian Temişan, Răzvan Theodorescu, academician, preşedintele Comisiei pentru realizarea Centenarului în Municipiul Bucureşti, Lucia Verona, dramaturg.”, se arată în scrisoarea deschisă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

56 Comentarii

gerula
9.09.2018, 12:10:03

N-au decat sa se omoare intre ei... madam Firea este complicea lui Dragnea pana acum.Sustinatorii ei sunt la randul lor niste ingerasi. Sper sa curga mult sange de pzdisti.

+20 (26 voturi)
gigione deladolj
9.09.2018, 12:11:34

Ce sa_spun, ce personalități..ladosi, arsinel..firea e anticharisma personificata. Bătălia escrocilor

+12 (18 voturi)
L--- Lara
9.09.2018, 12:11:41

Ha, ha, ha personalitati! E de ras si de plans. Sanda Ladosi, mare personalitate mioritica alaturi de Eugen Simion kkademicianul de varf al Romaniei, care accepta ca diverse medicritoati sa-si puna tichia de academician. De restul nici numai vorbim, nu merita: nu fac decat sa o perie pe Firea. Sa fim seriosi: Firea face jocul fraierilor care o vad ca pe o mare revolutionara, cand de fapt e un biet sobolan care paraseste nava in agonie numita psd. Nu e cu nimic mai buna decat dragnea, agramata cat se poate, smechera si pusa pecapatuiala: intr-un cuvant, portretul unei pesediste de "succesuri".

+11 (23 voturi)
Radu Mircea
9.09.2018, 12:12:05

# Toti pomanagii in frunte cu gretosul Arsinel , se grabesc sa pupe papucul Firei ca sa nu cumva sa se inchida robinetul banilor imprastiati cu inconstienta de cea care in fisa postului are cu totul si cu totul alte atributii decit , fertilizari in vitro , biciclete gratis , excursii gratis in Grecia , masini electrice , si mai stiu pe unde indeasa banii Firea .

+11 (13 voturi)
Ţepeş
9.09.2018, 12:12:09

HĂ HĂ HĂ, uite că dacă Firea este contra Dragnea devine primar bun și trebuie susținută. E bine și așa, doar să nu se împace cu Dragnea că atunci nu am făcut nimic și trebuie scrisă altă scrisoare de demascare a lui Firea. De fapt mă aștept la o scrisoare anti Firea cât de curând. Pentru că la noi politica se face cu dosare penale și scrisori de susținere sau de demascare.

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (56)

Modifică Setările