Cazul secretarei lui Dragnea: 7 calităţi pentru a ajunge în Parlament

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vin alegerile, ne pricopsim cu un nou lot de tineri care vor popula Parlamentul, alături de vechii sforari ai politicii româneşti, unii dintre ei adevăraţi „dinozauri” care vin din jurasicul anilor ’90.

Primenirea Parlamentului ar fi o veste bună dacă ar duce la un spor de calitate, la o creştere a numărului de caractere promovate pe bază de capacitate profesională, merite, calităţi. Realitatea arată însă cu totul altfel.
La alegerile trecute, diverse combinaţii de partid au adus pe buletinele de vot şi, ulterior, în Casa Poporului personaje precum Mihail Boldea, Cristina Pocora, Dan Păsat, Diana Tuşa, Cristian Adomniţei, Tudor Chiuariu, Monica Iacob Ridzi, Florentin Gust Băloşin, Manuela Mitrea, Cristian Rizea. Tineri sau foarte tineri. Întrebarea e: pe ce criterii au fost promovate asemenea non-valori politice? Prin ce s-au remarcat pentru a fi aduse în Parlament? Ce calităţi ascunse au fost apreciate la partid? Dacă anterior nu şi-au clădit o solidă carieră profesională, cum au găsit trambulina spre poziţiile privilegiate ale listelor electorale?
Răspunsul îl putem obţine privind cu atenţie cazul unei candidate la alegerile din 9 decembrie 2012: Elena Cătălina Ştefănescu, având frumoasa vârstă de 23 de ani. Duduia, tânără activistă PSD, are şanse mari să ajungă deputată pe listele USL din Teleorman. Calităţile ei? Ooo, ar fi mai multe.
În primul rând, Lenuţa a fost secretara personală a lui Liviu Dragnea, secretar general al PSD şi mare baron de Teleorman.
În al doilea rând, duduia este iubita fiică a Cristianei Barbu (45 de ani), secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. “Evenimentul zilei” a descoperit că mama tinerei candidate a fost numită în luna mai a acestui an, de premierul Victor Ponta, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
În al treilea rând, Elena Cătălina, fată de oraş, este angajată, pe post de consilier şi cu o leafă dolofană, la o fermă de vaci de lapte: Agrotrust SRL Alexandria. Firma îi aparţine lui Mihai Slăvescu Putineanu, finul şi fostul director de cabinet al lui Liviu Dragnea, dar şi contributor generos la puşculiţa PSD. Soţia lui Putineanu, Mădălina Carmen, a fost şi ea consiliera lui Liviu Dragnea.
Argumentul numărul patru: juna Lenuţa a descoperit deja drumul spre mierea banilor publici, fiind plătită în anul 2010 (pe când avea 21 de ani) atât de Ministerul Tineretului (5.000 de lei), cât şi de Camera Deputaţilor (5.830 de lei).
Argumentul numărul cinci: în anii ’80, bunicul tinerei candidate (nenăscută pe vremea aceea) i-a fost şef, la Direcţia agricolă Vâlcea, actualului baron PSD de Vâlcea, Ion Câlea. Bun prieten cu Dragnea, Câlea l-a convins pe acesta de calităţile Cristianei Barbu şi ale fiicei acesteia, Elena Cătălina.
Al şaselea argument: danţurile lascive pe care tânăra PSD-istă le-a executat, în prezenţa unor lideri naţionali ai partidului, la câteva petreceri social-democrate.
Şi, în fine, al şaptelea argument, trecut şi în CV: absolvirea unei facultăţi de limbi străine, specializarea limbi moderne aplicate.
Cu asemenea calităţi, ar fi păcat ca Elena Cătălina Ştefănescu, la cei 23 de ani ai săi, să nu intre hotărâtă, cu pieptul înainte, în Parlamentul României. Calitatea actului politic va avea numai de câştigat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite