În PDL se pregăteşte o noapte a cuţitelor lungi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi Vasile Blaga se atacă în mod repetat                                                 Foto Adevărul
Elena Udrea şi Vasile Blaga se atacă în mod repetat                                                 Foto Adevărul

Democrat-liberalii din teritoriu au început să-şi arate tot mai mult nemulţumirea faţă de preşedintele PDL Vasile Blaga şi pun în discuţie schimbarea acestuia din fruntea formaţiunii. Principala acuză este că PDL a intrat în picaj, după ce „Buldogul“ s-a dezis de Traian Băsescu.

PDL a intrat din nou într-o perioadă tulbure. Liderul partidului, Vasile Blaga (foto), a lansat ieri un nou atac la adresa Elenei Udrea, vechea sa rivală. „Eu cred că nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia unui alt partid“, a fost săgeata trimisă de „Buldog“.

Întrebat dacă îi va cere Elenei Udrea să aleagă între PDL şi Mişcarea Populară, Blaga a răspuns: „Toate la timpul lor, pentru că ipocrizia nu poate fi dusă la maximum.Ca să fie foarte clar: toţi colegii vor trebui să aibă o poziţie tranşantă. Ce doresc în viaţă: în PDL urmărind obţinerea de către acest partid a obiectivelor pe care şi le propune sau în PDL încercând să coaguleze oameni spre alte zone ca partidul să nu-şi poată atinge la un moment dat obiectivele“.

Elena Udrea nu a rămas indiferentă la atacul lui Blaga şi a replicat: „Există oameni care nu au rezultate şi care încearcă să mascheze lipsa de performanţă găsind tot felul de vinovaţi în interior. Nu plec la Mişcarea Populară. Dacă voiam să fac, o făceam până acum, cu atât mai mult cu cât oameni din partid mi-au solicitat să plec“, a anunţat Udrea la „Adevărul live“.

CONDUCEREA „MÂRÂIE“ LA „BULDOG“
Explicaţia pentru care Vasile Blaga a atacat-o din nou pe Elena Udrea vine chiar din interiorul partidului. Mai mulţi membri din conducerea PDL au avut întâlniri informale în ultimele zile pentru a discuta viitorul partidului, după ce oamenii din teritoriu au făcut presiuni asupra conducerii cu scopul de a-l determina pe Blaga să demisioneze. Motivul? Capii filialelor judeţene sunt nemulţumiţi de faptul că PDL scade vertiginos în sondaje după ce Vasile Blaga s-a dezis de preşedintele Traian Băsescu, acesta din urmă revenind pe un trend ascendent.

Liderii din teritoriu mai invocă faptul că partidul şi-a pierdut locomotiva după ruperea de Traian Băsescu. Problemele cu care se confruntă PDL la nivel de organizaţii sunt vizibile, după ce 22 de primari democrat-liberali din Argeş şi-au forţat excluderea din partid, fiind blocaţi în ultima clipă de conducerea centrală. În cazul în care Blaga va ţine cu dinţii de scaun, surse din partid afirmă că e pregătit şi un plan secund: la începutul sesiunii parlamentare, liderii de organizaţii vor cere în scris demisia lui Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite