Politică

articolul anterior articolul urmator

În PSD e interzis să spui adevărul!

28
17 Jul 2017 08:49:14
Mircea Morariu

A provocat o oarecare vâlvă interviul acordat la mijlocul săptămânii trecute de dl. Eugen Teodorovici postului de televiziune Digi 24.

Nu fiindcă dl. Teodorovici, binecunoscut drept un apropiat al fostului şef al PSD şi prim-ministru Victor Ponta, ar fi lansat cine ştie ce atacuri nemaiauzite la adresa lui El Lider Maximo, dl. Liviu Dragnea. Ingineraşul care se visează stăpânul absolut al României şi care se comportă ca un fel de alter-ego al lui Nicolae Ceauşescu. Ori pentru că dl. Teodorovici ar fi subminat autoritatea, atâta câtă e, foarte adevărat că foarte puţină, a premierului Mihai Tudose al cărui consilier onorific a mai fost doar câteva ore după ce a răspuns întrebărilor foarte bine ţintite ale jurnaliştilor Claudiu Pândaru şi Florin Negruţiu.

Nu, nici vorbă.

Dl. Teodorovici şi-a îngăduit să apară foarte des la televizor (păcat de moarte!), să gândească cu voce tare, să spună lucruri de bun simţ, să admită adevăruri. Ca, de pildă, că dl. Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor în guvernul Tudose, a făcut o seamă de declaraţii ce nu se cuveneau făcute. Sau că nu se justifică sub nici o formă construirea unui mega-stadion la Alexandria. Ori că veniturile Bisericii ar trebui impozitate fiindcă şi Biserica s-ar cuveni, în fine, să realizeze că trăim în secolul al XXI lea.

Nu e vorbă, Biserica, indiferent de ce rit este, îşi cunoaşte foarte bine şi interesele, şi modul în care trebuie să le administreze în specificul normelor economice ale secolului al XXI lea. Căci altfel cum s-ar explica, de pildă, anunţul făcut public în vreme cu puţină vreme de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului că a achiziţionat acţiuni de la Electrica? Şi aceasta e numai una dintre operaţiunile comerciale ale SC. BOR. SA, al cărui preşedinte al Consiliului de Administraţie este însuşi patriarhul Daniel. Dacă m-am servit de exemplul de mai sus e numai fiindcă îl aveam la îndemână pentru simplul motiv că „beneficiez” şi eu de curentul electric furnizat de compania unde deţine acţiuni respectiva Arhiepiscopie. În consecinţă, cunosc pe propria-mi piele calitatea serviciilor şi felul în care s-a ajuns la profit maxim pe spinarea consumatorilor. Lungimea cozilor de la ghişeele pentru încasarea facturilor e mai mult decât relevantă.

Nu mă îndoiesc că dl. Eugen Teodorovici, recunoscut de mulţi drept un bun economist, ştie nu doar aceste lucruri de detaliu, ci şi cât de mari sunt şi averea, şi veniturile nu numai ale BOR, ci şi ale celorlalte culte din România. Ca fost ministru de Finanţe şi în calitatea pe care o deţinea la data acordării interviului, acelaşi domn Teodorovici cunoştea cum nu se poate mai bine cât de prost stau lucrurile cu bugetul ţării şi cât de arzătoare dorinţa guvernanţilor de a găsi soluţii de supravieţuire. Iar o astfel de impozitare reprezintă una.

Însă, indiferent de comentariile critice la adresa spuselor d-lui Teodorovici făcute de preşedintele Klaus Iohannis, dar şi de dl. Liviu Dragnea, nu cred că propunerea de impozitare a Bisericii a fost motivul demiterii on the spot a consilierului onorific al premierului Tudose.

Contrazicând decizia cu dedicaţie a vicepremierului Sevil Shhaideh, care a aprobat sume imense pentru un megastadion ce ar urma să se construiască în capitala Teleormăniei, dl. Eugen Teodorovici a spus un adevăr. Iar recunoaşterea acelor adevăruri care nu-i convin mai- marelui partidului, la PSD se plăteşte cu funcţia.

Duminică, la emisiunea Ultima ediţie de pe TVR 1, realizată de Claudiu Lucaci, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, dl. Lucian Romaşcanu, s-a lansat în tot felul de exerciţii de retorică. Însă, până la urmă, strâns cu uşa de întrebările intervievatorului, dl. Romaşcanu s-a văzut obligat să admită că din ianuarie, de la preluarea guvernării, şi până duminică, 16 iulie, alianţa PSD-ALDE nu a făcut nimic pentru marcarea Centenarului Marii Uniri. Dl. Romaşcanu a recunoscut chiar că se intenţionează desfiinţarea Departamentului Centenar.

Dacă, mai apoi, dl. Romaşcanu nu şi-ar fi exercitat talentele recunoscute de gargaragiu, nu e defel exclus ca adevărurile recunoscute în cursul emisiunii să fi fost şi ele de natură să îl coste postul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

miron miron
17.07.2017, 10:22:10

Din start, , dupa ce a primit doi ani de puscarie, daca Dragnea ar fi avut un pic de onoare, se retragea din viata politica. Asa, delicvent cum este, nu te poti astepta la ceva bun de la el. A castigat alegerile prin minciuna, apoi si-a pus oameni docili si serviabili in guvern, pentru siguranta. Numai asa supravetuieste un delicvent cand ajunge intr-o functie inalta in stat, in ai executa pe cei care devin oponenti. Aceasta tactica e mostenita de la comunisti, de la Ceausecu, de unde isi trage seva PSD. Executarea lui Eugen Teodorovici e cel mai elocvent exemplu. Vedeti, un om valoros, cu expertiza, cinstit nu poate supravetui in aceasta clica, e foarte usor de basculat de aceste nulitati. Nimeni nu mai contesta ca Biserica Ortodoxa Romana s-a transformat intr-un SRL, poate insasi biserica ar trebui sa-si faca ordine in casa.

+8 (8 voturi)
Radu Mircea
17.07.2017, 10:34:37

# Dupa parerea mea nu Dragnea l-a demis pe Orlando , ci insusi Daniel a pus mina pe telefonu-i din aur masiv , de un kil jumate , si le-a dat alarma in Kiseleff . Cuvintul magic de alarmare , acel 666 al BOR , suprema aroganta la care crapa fierea in tot Sinodul este : IMPOZIT Sub aspra pedeapsa a retragerii ordinului '' Sfintii Martiri Brincoveni '' si schimbarea cintarii '' Vrednic este '' cu '' lesi afara , javra ordinara '' Domnu' Dragnea n-a mai avut ce face si cu regret ( regret fiindca Orlando muncea gratis ) la bagat afara din guvern . Nu inainte de a-l linistii in stil caragialesc : '' - Fii zelos , asta nu-i cea din urma Camera ! '''

+6 (6 voturi)
miron miron
17.07.2017, 13:07:01

Mirciulica am scapat de un dictator Basescu si am dat de unul Dragnea, mai cocalar si mai periculos decat primul...

+3 (3 voturi)
adin
17.07.2017, 11:52:06

Mircea Morariu Impozitarea Bisericii este complet interzisa, domnul Morariu ! Cine mai sustine asemenea atacuri trebuie exclus pe loc din politica. Pentru ca Biserica este 80% din populatia tarii. Si mai trebuie facut ceva, trebuie impozitati cu 100% toate bisericile care nu au procentul majoritar

-4 (4 voturi)
miron miron
17.07.2017, 13:00:58

adin rastorni căruta cu roatele-n sus. Pai daca biserica are 80 la suta din populatia tarii, inseamana ca are forta, adica bani sa platesca impozit. Daca mai pui ca a achizionat actiuni de la Electrica, e pura afacere.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările