În seara despărţirii coaliţiei, ministerul Sănătăţii anunţă că a publicat toate achiziţiile din pandemie făcute de sistemul public de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii / FOTO Inquam Photos
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii / FOTO Inquam Photos

Ministerul Sănătăţii, condus de Ioana Mihăilă (USR PLUS), a anunţat, vineri seară, pe Facebook, că a publicat toate achiziţiile din sistemul public de sănătate începând cu anul 2020 până în prezent.

Conform Ministerului Sănătăţii, mai multe seturi de date au fost făcute publice pe platforma data.gov.ro care conţin achiziţiile din spitale publice, direcţii de sănătate publică, servicii de ambulanţă şi alte instituţii din subordinea Ministerului Sănătaţii.

„Ministerul Sănătăţii a publicat pe platforma https://data.gov.ro/dataset/achizitii-publice-sanatate toate achiziţiile din sistemul public de sănătate (spitale publice, direcţii de sănătate publică, servicii de ambulanţă şi alte instituţii din subordinea Ministerului Sănătaţii), începând cu anul 2020 până în prezent”, a transmis Ministerul Sănătăţii pe Facebook.

Cu toate acestea, achiziţiile realizate în perioada pandemiei de către compania de stat Unifarm nu se află în baza de date, conform G4 Media. Achiziţiile făcute de Unifarm au fost adesea criticate şi au dus la deschiderea mai multor dosare penale.

Fostul ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat decizia luată de actuala conducere de la Sănătate şi şi-a îndemnat urmăritorii să descarce repede datele „până să trântească din nou site-ul Florin Cîţu”.

„Ministerul Sănătăţii condus de Ioana Mihăilă tocmai a publicat toate achiziţiile din sistemul public de sănătate (spitale publice, direcţii de sănătate publică, servicii de ambulanţă şi alte instituţii din subordinea Ministerului Sănătaţii), începând cu anul 2020 până în prezent.

Cei care vreţi şi puteţi, luaţi-le repede până să trântească din nou site-ul Florin Cîţu sau să se trezească spunând că nu sunt nu ştiu ce avize”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite