„În ţara mea şi cu partidul meu la putere fac ce vreau!“. Ce vorbeşti, dle.? Uite că nu ţine...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii se fac ascultaţi doar prin manifestaţii de stradă. Aceasta este situaţia jalnică a actualei guvernări. Nu mai are dialog cu nimeni, toţi românii se simt dispreţuiţi şi ignoraţi, nu mai văd o cale de a se face auziţi, alta decât manifestaţiile de stradă. Aşa ceva se întâmplă doar în dictatură, care  sfârşeşte cel mai adesea prin revoluţie.

Actualii guvernanţi au plecat de la ideea că ei deţin adevărul absolut, că sunt cei mai deştepţi, cei mai pregătiţi, că nu au nevoie de asistenţa specialiştilor la alcătuirea programului de guvernare şi, apoi, la aplicarea lui. 3-4 persoane, Vâlcov, Dragnea, Vasilescu, Tudose, au pretenţia să decidă viitorul a 20 de milioane de români.

Uite că nu merge. Românii au aflat ce înseamnă democraţia participativă şi sancţionează dur, prin manifestaţii, actuala conducere. Altfel nu se pot face auziţi.

Prostia şi incultură guvernează România

Ce putem spune despre ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care nu leagă trei vorbe fără greşeli gramaticale? Dar despre premierul Tudose care încasează şi plăteşte cash, pentru că nu are încredere în bănci? Care ameninţă BNR că-i va sancţiona pentru că nu asigură stabilitatea cursului? Habar nu are că BNR este independentă. Dar despre ministrul Justiţiei, a cărui pledoarie la CCR n-a avut nici un efect în cazul „Belina”?

Dar schimbarea legilor justiţiei, în ciuda faptului că 4000 de magistraţi, majoritatea judecători, nu sunt de acord cu ele? Şi Iordache merge mai departe. A păţit-o în iarnă cu ocazia OUG 13, dar nu s-a învăţat minte. O s-o mai păţească odată.

Actualii guvernanţi nu înţeleg şi pace

Nu înţeleg că la români nu mai ţine cu basme de genul „statul paralel”,  de care râd şi curcile, cu basme privind creşteri economice care nu se regăsesc în buzunarele lor.

Olguta Vasilescu a recunoscut că la bugetari creşterea salarială va fi de maximum 4%, iar la privat, Dumnezeu cu mila. În condiţiile în care preţurile au explodat, iar puterea de cumpărare a românilor se prăbuşeşte. Şi atunci, cui foloseşte creşterea economică?

Românii vor altceva. Vor o „ţară ca afară”. Cu supremaţia legii, cu echilibre macro-economice, cu fiscalitate predictibilă, cu respectarea opiniei partenerilor sociali.

Simplul fapt că te afli la guvernare nu-ţi dă dreptul să-ţi baţi joc de cei pe care îi conduci. Dacă actualii guvernanţi n-au aflat acest adevăr, îl vor afla. Din manifestaţiile de stradă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite