articolul anterior articolul urmator

Înainte de nimic

58
20 Mar 2017 10:16:00
Traian Ungureanu

58 Comentarii

Stefanescu Marian
20.03.2017, 10:44:49

Simpatic dar atât.Despre apariţia unui partid de extremă dreapta nu sunt de acord.El poate să apară din combinaţia mortală PSD-BOR.PSD a început deja să gliseze uşor către extrema dreaptă prin PRU-Ponta plus legăturile imorale cu BOR.Naţionalismul,ortodoxismul şi anti-globalismul/anti-europenismul au devenit deja teme ale discursului pesedist.Apoi,o mare pare din intelectualitate,chiar cei ce-şi zic de dreapta au nostalgia "mişcării legionare" din anii '30-'40.Ca urmare sunt toate condiţiile pentru o mişcare de extremă dreapta rezultată din combinaţia sinucigaşă PSD-BOR-intelectuali.Regret,dar MRU a avut dreptate,probabil ştie situaţia din mediul serviciilor secrete.

+1 (9 voturi)
Jean Maurer
20.03.2017, 10:44:59

Excelent, domnule Ungureanu ! Perfect articulat, cu verva si umor, cu observatie si logica precisa ca taietura unui bisturiu in mana unui chirurg magician ! Stai si meditezi la nemurirea "sufletului democratic", ca altceva mai bun tot nu avem, si realizam ca ne intoarcem de unde am plecat, dar cu mult mai mult "nimic" decat inainte. Depolarizarea sociala sau "micro-polarizarile" acesteia nu fac un magnet mare. Fac o bucata amorfa de ferita.

0 (10 voturi)
Sertorius
20.03.2017, 12:29:26

@Jean Maurer. Nu vă împărtășesc deloc entuziasmul ptr articolele anti-europene și anti-democratice ale acestui euro-parlamentar român care este plătit cu 10.000 de euro pe lună ptr a denigra atât UE, cât și sistemul democratic. În articolul de față, omul citează dintr-un dușman al democrației (Metternich) și dintr-un mare criminal de război (Henry Kissinger). Ce să vezi, TRU nu crede că există „fasciști”, pe modelul ăluia de nu-și găsește ochelarii pe care-i ține pe nas. Din fericire, istoria le-a dat peste nas autorilor preferați de TRU: viziunea politică a lui Metternich e un balast istoric, lumea civilizată preferând democrația, iar Kissinger a fost deconspirat în toată mizeria caracterului său taman de presa liberă democratică, de „simțul dreptății”. O chestie aici, ce individ și TRU ăsta al dvs, domnule Maurer! Să vii cu citatul în care un monstru, care a făcut sute de mii de victime nevinovate, scrie că ar trebui „limitat simțul dreptății”! Uaaaauuu! E tare, nu credeți? Revenind la dvs, domnule Maurer. Care sunt motivele nemulțumirii dvs? Nu trăiți bine? Ați prefera să trăiți în epoca cumplită în care a trăit tatăl dvs, în care fie trebuia să execuți oameni nevinovați, fie să asiști tăcut la asemenea execuții, fie să fii chiar tu victima? Ați prefera să trăiți în epoca lui Metternich în care o pătură f. subțire din populație trăia în opulență, iar covârșitoarea majoritate se zbătea în mizeria cea mai cruntă? Ce prejudicii teribile v-a produs dvs democrația liberală?

0 (14 voturi)
marius cristian
20.03.2017, 10:48:05

Transformată în lumpen şi întreţinută mizer de partidul industrial al subvenţiilor sociale (PSD), această umanitate tristă suferă dar nu are sentimentul deposedării religioase, culturale şi materiale. si cine sunt vinovatii pentru respectiva transformare? tot victimele conform teoriei globalizarii neo-liberale corporatriste? si credeti ca ceilalti din piata Victoriei , romanii d-lui Johannis , sunt mai fericiti?

-3 (7 voturi)
Lucian Pufu
20.03.2017, 11:11:23

Cred ca exista, totusi, o a treia cale. Dupa excesele liberalismului, care a uitat sa se uite la oameni, populismul e o reactie fireasca. Urmeaza distrugerea democratiei, instaurarea regimurilor autoritare pretutindeni in lume? Trebuie sa aiba loc, neaparat, un razboi mondial pentru ca lucrurile sa intre pe un fagas, indiferent care, un nou echilibru care sa aduca, apoi, alta perioada de pace? Sau e posibila replierea politicii - si implicit a lumii - pe pozitii de bun-simt, realism, detensionare si incredere? In Romania, adevarat graieste Dnul Ungureanu, fara cei 4 milioane de oameni in putere, plecati in lume, e greu sa ai o majoritate care sa puna presiune pentru o politica a dezvoltarii. Exista, nu chiar asa departe, o Romanie a evului mediu, care voteaza dar nu stie ce sau pentru ce. Nu poti guverna democratic un popor aflat, in timp, asa departe. Educatia ar trebui, in Romania, sa inceapa cu lectia spalatului pe maini si cu cea a gunoiului dus la tomberon.

+4 (4 voturi)